Μπορεί η σεζόν να μην τελείωσε με νίκη για τον ΠΑΟΚ, έπειτα από το χθεσινό 0-0 με τον Άρη στην Τούμπα, αλλά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή του στα προκριματικά στο Champions League. Έτσι, θα περιμένει την κλήρωση της UEFA στις 10 Αυγούστου και τον πρώτο αγώνα στις 25 ή 26 Αυγούστου, εκτός εάν αλλάξει κάτι όσον αφορά την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Έτσι οι παίκτες του «δικεφάλου» από αύριο σήμερα ξεκινούν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, μέχρι και τις 29 Ιουλίου, καθώς την επόμενη είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας είναι προγραμματισμένη για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, με πιο πιθανή τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο Πήλιο.

Η προετοιμασία αυτή θα γίνει με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα με τους «κίτρινους» για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα για το τώρα και το μέλλον. Μίλησα με τον νέο αθλητικό διευθυντή, η ομάδα γνωρίζει τις ελλείψεις και πού χρειάζεται ενίσχυση», ανέφερε αρχικά ο 42χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Καταλήξαμε και υπάρχει μία συμφωνία. Ήρθαν για να κατακτήσω τίτλους, ξέρω την αξία μου και τη δυναμική του συλλόγου».

Στη συνέχεια, ο Φερέιρα υπογράμμισε: «Η απόφαση και της διοίκησης είναι να μείνω για να κατακτήσουμε τίτλους και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στόχος επετεύχθη, αλλά δεν αποφεύχθηκε το πρόστιμο

ΟΙ «ασπρόμαυροι» ναι μεν πέτυχαν τον στόχο που τους είχε απομείνει, ωστόσο,η σεζόν έκλεισε με ένα όχι τόσο καλό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό και κυρίως λόγω της εικόνας που είχε σε ολόκληρη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ, αποφασίστηκε από τη διοίκηση να επιβληθεί πρόστιμο.