Για την απόφασή του να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα για χάρη της Κέρκυρας, αλλά και για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μίλησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των γκολκίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις στην Superleague.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δ. Κωνσταντόπουλου στην «Εξέδρα»

-Πού αντιμετώπισες περισσότερες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια;

«Στην Πορτογαλία. Υπήρχαν προβλήματα με την ομάδα, δεν μιλούσα και τη γλώσσα… Τα πρώτα πέντε παιχνίδια τα έχασα, γιατί η ομάδα λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν είχε πληρώσει τους ξένους την προηγούμενη χρονιά και δεν μπορούσε να βγάλει κάρτες. Ηθελα να φύγω νωρίτερα για να πάω στην Αγγλία, αλλά δεν με άφηναν».

– Πότε ένιωσες ότι τα πράγματα στρώνουν;

«Οταν υπέγραψα συμβόλαιο για ενάμιση χρόνο στη Χάρτλπουλ, γιατί στην αρχή και εκεί τα συμβόλαια ήταν με τον μήνα».

– Εχεις σκεφτεί ότι η ζωή σου είναι ένα καλό… σενάριο;

«Αν το έχω σκεφτεί; Τρίωρη ταινία μπορεί να γίνει».

– Το «Dimis» πότε εμφανίζεται;

«Στη Χάρτλπουλ. Μου το έβγαλε ο πρώτος προπονητής που είχα εκεί, ο Σκωτσέζος Μιλ Κούπερ».

– Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, πάλι θα έφευγες από την Ελλάδα;

«Ναι. Και νωρίτερα. Αν έχεις ταλέντο, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσεις στο σημείο που μπορείς είναι να πας στο εξωτερικό».

– Οσο ήσουν στην Αγγλία, υπήρχε ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα;

«Κατά καιρούς είχα ακούσει για μια-δυο ομάδες, τίποτε όμως επίσημο. Απλώς φήμες».

– Πώς αποφάσισες να γυρίσεις;

«Τα τελευταία δύο χρόνια το σκεφτόμουν ζεστά. Ηθελα όμως κάτι οργανωμένο. Με την Κέρκυρα υπήρχε αυτό το καινούργιο πρότζεκτ, ήθελα να βοηθήσω. Ηταν και για μένα μία πρόκληση».

– Τι γίνεται στην Κέρκυρα;

«Η προσπάθεια είναι κοινή και αυτό μου αρέσει. Περιμένουμε να γυρίσουμε και στο γήπεδό μας. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για το καλύτερο και δουλεύουμε πολύ».

– Πώς εισέπραξες το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος;

«Είναι κολακευτικό για κάθε ποδοσφαιριστή να ενδιαφέρεται η εθνική ομάδα. Οταν πηγαίνεις καλά και με την ομάδα σου είναι φυσικό κάποια στιγμή να σε κοιτάξουν έτσι».

– Σκέφτεσαι ποτέ να πεις «τώρα όλοι ασχολείστε μαζί μου, αλλά εγώ ήμουν πάντα εδώ»;

«Οχι. Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Οταν αποδίδεις, είναι όλα καλά. Οταν δεν παράγεις, βρίσκουν κάποιον άλλον».

– Αναρωτήθηκες τόσα χρόνια γιατί ο Οτο Ρεχάγκελ δεν ασχολήθηκε ποτέ μαζί σου;

«Κάθε προπονητής έχει τις δικές του μεθόδους. Φυσικά δεν θα έχανε τίποτα αν με δοκίμαζε σε μια προπόνηση ή σε ένα φιλικό. Ετσι έκρινε, έτσι έπραξε. Αλλωστε, κοιτάμε μπροστά. Να παίζουμε καλά για να εντυπωσιάσουμε τον επόμενο προπονητή».

– Είχες κάποιο πρότυπο;

«Τον Πέτερ Σμάιχελ. Στην Κόβεντρι μάλιστα είχα συμπαίκτη τον γιο του, τον Κάσπερ».

– Στην Αγγλία, βρέθηκες κοντά στο να πάρεις μεταγραφή σε υψηλότερο επίπεδο;

«Οταν ήμουν στη Χάρτλπουλ είχαν ενδιαφερθεί η Φούλαμ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Σέλτικ. Η Χάρτλπουλ όμως δεν είχε ανάγκη τα λεφτά».

– Γράφονται αρκετά για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για σένα.

«Τα μαθαίνω. Επίσημα δεν έχω κάτι γιατί θα πρέπει να μιλήσει με την ομάδα πρώτα. Και δεν νομίζω, αν είχε γίνει κάτι θα μου το έλεγε και η ομάδα, γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος».

– Πώς εισπράττεις αυτήν τη φημολογία;

«Είναι κολακευτικό να ενδιαφέρεται μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Εχουμε όμως πολλά παιχνίδια μέχρι τον Γενάρη και όσο πλησιάζουμε προς τα εκεί θα ακούγονται και περισσότερα. Εχω συμβόλαιο δύο χρόνων με την Κέρκυρα. Εξαρτάται από την ομάδα. Αν έρθει κάτι, αν είναι ικανοποιημένη με αυτό και το τι θα αποφασίσει».

– Το σκέφτεσαι αυτήν τη στιγμή;

«Ολα αυτά τα ακούς και τα βάζεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, γιατί δεν πρέπει να τα αφήσεις να σε επηρεάζουν. Αν σκέφτεσαι τι θα γίνει έπειτα από δύο μήνες, χάνεις αυτό που γίνεται τώρα».

– Γνωρίζεις ότι είσαι ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα (έχει 43 αποκρούσεις και ο δεύτερος, ο Ντεγκρά, είναι στις 27, ενώ έχει δεχτεί πέντε γκολ στις 48 φορές που η μπάλα πήγε στην εστία του);

«Ναι, μου το έχουν πει. Δεχόμαστε πίεση, το στυλ μας πάντως αποδίδει γιατί παίρνουμε βαθμούς».

– Ποιοι άλλοι τερματοφύλακες ξεχωρίζουν μέχρι τώρα;

«Ο Ελευθερόπουλος ξεκίνησε πολύ καλά. Και αυτός έχει δεχτεί πίεση».

– Σε αυτές τις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, η διαιτησία είναι ένα τεράστιο θέμα.

«Στην Ελλάδα πάντα ήταν η διαιτησία θέμα. Δεν είναι όμως μόνο οι διαιτητές. Είναι και όλη η νοοτροπία που έχουμε και ως ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν περιστατικά που ένας ποδοσφαιριστής κοροϊδεύει και ο διαιτητής εξαπατάται και κάνει λάθος. Μετά βρίζουν τον διαιτητή, ενώ θα έπρεπε να τα βάζουν με τον παίκτη».

– Στην Αγγλία δεν γίνονται τόσες συζητήσεις;

«Δεν ασχολούνται τόσο. Αν γίνει κάποιο σοβαρό λάθος, θα ασχοληθούν μία μέρα κι αυτό είναι. Και βέβαια, αν κάποιος παίκτης πάει να κοροϊδέψει, τον γιουχάρουν».

– Τώρα που γύρισες ένιωσες καθόλου… ξένος στην Ελλάδα;

«Τον πρώτο μήνα δεν μπορούσα να συνηθίσω. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, το σπίτι μου ένιωθα ότι ήταν στην Αγγλία και πως εδώ ήμουν σε… ξένη χώρα. Τώρα έχω έρθει και πάλι στα ίσια μου».

Πηγή: gazzetta