Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραχώρησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο PBS, στήριξε τον Μόγιες, αποκάλυψε ότι απέρριψε πρόταση του Αμπράμοβιτς και προέτρεψε τον κόσμο να μην ποντάρει στην επιστροφή του στους πάγκους.

Ο Φέργκιουσον αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά μετά το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Γιουνάιτεντ τον περασμένο Μάιο, λίγες ημέρες πριν κυκλοφορήσει η αυτοβιογραφία του.

Ο 71χρονος Σκωτσέζος, ο οποίος θα επισκεφθεί μέσα στον Οκτώβριο το Δουβλίνο, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη προκειμένου να παρουσιάσει το βιβλίο, μίλησε για την προσέγγιση από πλευράς Αμπράμοβιτς προς το πρόσωπό του, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της Τσέλσι.

«Εγινε μέσω ενός μάνατζερ. Τον άκουσα προσεκτικά και μόλις τελείωσε όσα είχε να μου πει απλά απάντησα, αποκλείεται! Δεν θα άφηνα τη Γιουνάιτεντ για άλλη ομάδα» σχολίασε ο Φέργκιουσον δίνοντας στο φως της δημοσιότητας μια είδηση, η οποία είχε μείνει «μυστική» για περίπου 10 χρόνια.

Όσο για το κακό ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στη σεζόν «Ο Μόγιες είναι εξαιρετικός προπονητής και θα τα πάει μια χαρά. Η ομάδα είναι σε καλά χέρια.

Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω, πήρα την απόφασή μου και δεν θα την αλλάξω. Το τάιμινγκ ήταν σωστό και τώρα έχω μια νέα ζωή. Θέλω να παρακολουθήσω το Us Masters, το Melbourne Cup, να ταξιδέψω στην Τοσκάνη και τη Γαλλία, όχι να ασχοληθώ με τα αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ».

Μίλησε φυσικά και για τον Γουέιν Ρούνεϊ αποκαλύπτοντας ότι ο Άγγλος επιθετικός ζήτησε μεταγραφή με το τέλος της περσινής σεζόν αλλά τόνισε εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό που έδειξε μένοντας τελικά στην ομάδα και από το πόσο δυνατά ξεκίνησε τη χρονιά. Χαρακτήρισε τον Πελέ τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά τους Μέσι και Ρονάλντο ως τους καλύτερους στη νέα εποχή του ποδοσφαίρου.

Αποκάλυψε μάλιστα και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας που τον οδήγησαν στην κατάκτηση 38 τίτλων. «Ποτέ δεν κράτησα κακία σε ποδοσφαιριστή και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής πρέπει να παίρνει από τους παίκτες του ότι καλύτερο μπορούν να δώσουν».

Πηγή: england365.gr