Δεν βλέπει την ώρα ο Χέρμαν Βερμιούλεν για να πιάσει και επίσημα δουλειά στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος τεχνικός δήλωσε ότι ο νέος άνεμος που πλέει στο λιμάνι έπαιξε ρόλο στην επιστροφή του.

«Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Το ότι αποχώρησα από την ομάδα είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Οι καλές μας σχέσεις φαίνονται και απ’ το γεγονός πως αυτή τη στιγμή συζητάμε και πάλι το ενδεχόμενο συνεργασίας», ήταν τα πρώτα του λόγια στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Για να προσθέσει: «Έμαθα και άκουσα πως ο νέος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ασχολείται πολύ με την ομάδα. Γι’ αυτό, άλλωστε, αποφάσισα να συζητήσω και πάλι με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Και γιατί υπάρχει ένας νέος άνεμος στην ομάδα».

Όσο για τους λόγους που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Δεν ξέρω γιατί έφυγα από την ομάδα, αν κι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εκείνη την περίοδο έγιναν μερικές αλλαγές στο σύλλογο. Θυμάμαι πως ενημερώθηκα την τελευταία στιγμή, πως ο σύλλογος δεν με χρειάζεται πλέον. Δεν θέλω να πω αν κάποιος είχε πρόβλημα ή δεν μ’ έβλεπε με καλό μάτι. Στενοχωρήθηκα γιατί απλώς διαπίστωσα ότι στο σύλλογο υπάρχουν οι προδιαγραφές για να δουλέψεις και να παράγεις έργο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γιάννη Φετφατζίδη, σημειώνοντας: «Ο Φετφατζίδης ήταν από τους νεότερους στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Βρέθηκε ένα βήμα από την αποχώρησή του από το σύλλογο. Ο Γιάννης, όταν ήταν μικρότερος, αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα με το ύψος του, όμως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή κατάφερε να το διορθώσει. Είναι ένα φανταστικό ταλέντο κι αν τελικά τα καταφέρει, θα το κάνει όχι μόνο λόγω ταλέντου, αλλά και χαρακτήρα. Η μπάλα είναι η ζωή του. Αν πάρεις το ποδόσφαιρο από τη ζωή του Γιάννη, αυτός θα εξαφανιστεί. Κι ευτυχώς η οικογένειά του σκέφτεται σωστά. Τον πιστεύουν και δεν του φουσκώνουν τα μυαλά».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Διαπίστωσα από την αρχή ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει να βγάλει ο Ολυμπιακός δικούς του παίκτες και πιστεύω ότι αυτή η εποχή είναι ιδανική γιατί στις ακαδημίες υπάρχουν πολλοί. Αν δεν έχεις τους καλύτερους, έστω και αν έχεις τις τέλειες ακαδημίες, δεν πρόκειται να δημιουργήσεις αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Όταν τους έχεις, τότε θα έχεις τη δυνατότητα να τους μετατρέψεις σε κορυφαίους επαγγελματίες. Κλασικό παράδειγμα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Πού έπαιξε πριν από τον Ολυμπιακό; Πουθενά».

Πηγή: gazzetta.gr