Τρεις εβδομάδες απομένουν για την ανακοίνωση της λίστας της αποστολής της εθνικής Ισπανίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε περιμένει να δει πως θα εξελιχθούν οι τραυματισμοί που ταλαιπωρούν ορισμένους διεθνείς.

Ο Βίκτορ Βαλντές αισθανόταν κάποιες ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι στο πρόσφατο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Μπέτις. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις των «μπλαουγκράνα», όμως δύσκολα δεν θα τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού για την προσεχή διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν προλάβει ο τερματοφύλακας των Καταλανών τη θέση του ενδέχεται να πα΄ρει ο Ντιέγκο Λόπεθ, ο οποίος ήταν πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας και τον Πέπε Ρέινα μέχρι να κληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Βαλντές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Λόπεθ παίζει ως βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης να επηρεάσει την απόφαση του Ντελ Μπόσε και τον χρησιμοποιήσει ως βασικό και στους «φούριας ρόχας».

Από εκεί και πέρα, τον επόμενο μήνα η εθνική Ισπανίας θα παίξει στη Βραζιλία, όμως αρκετοί παίκτες – όπως ο Μπουσκέτς, ο Τσάβι και ο Τσάμπι Αλόνσο – αναμένεται να είναι έτοιμοι και να δώσουν το «παρών» στο τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στην αποστολή, εάν δεν υπάρξουν τραυματισμοί, θα υπάρξουν και επιστροφές.

Δύο εξ αυτών είναι ο Φερνάντο Τόρες και ο Τσάβι Μαρτίνεθ, οι οποίοι με Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου, αντίστοιχα, έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις.