Οι συχνοί μικροτραυματισμοί του 30χρονου Ισπανού μέσου προβληματίζουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού εν όψει των επόμενων αγώνων που περιμένουν τους «ερυθρόλευκους» στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αναμφίβολα το όνομα του Μοϊσές Ουρτάδο είναι αυτό που μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχει απασχολήσει περισσότερο απ᾿ όλα το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων» παρά το γεγονός ότι μόλις τώρα συμπλήρωσε μήνα στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας, προερχόμενος από την Εσπανιόλ, έχει προλάβει να περάσει τρεις φορές την πόρτα του «Μetropolitan», ώστε να διαγνώσει τη σοβαρότητα των επί μέρους τραυματισμών του.

Ο άνθρωπος, όμως, που κυριολεκτικά τρέμει στην ιδέα ότι υπάρχει η πιθανότητα να στερηθεί για μεγάλο διάστημα τις υπηρεσίες του Ουρτάδο, δεν είναι άλλος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού ποντάρει πολλά από τα αγωνιστικά του πλάνα στην ποιότητα και την εμπειρία του επί σειρά ετών παίκτη και πρώην αρχηγού της Εσπανιόλ, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό καθαρόαιμο «κόφτη» στο τωρινό ρόστερ της πειραϊκής ομάδας.

Με τον Βασίλη Τοροσίδη να αποτελεί μια μικρή εξαίρεση, αν και ο διεθνής μεσοαμυντικός λογίζεται κυρίως για το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής. Ίσως, όμως χρειαστεί να λειτουργήσει ως μπακ-απ του Ουρτάδο στη νευραλγική θέση του αμυντικού μέσου, ώστε να μην υπάρξει ανισορροπία στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού.

Το στοιχείο, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους άμεσους συνεργάτες του με την περίπτωση του Ουρτάδο, αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του Ισπανού μέσου, όπως και η φύση της θέσης που καλύπτει. Η λογική που έχει στο παιχνίδι του είναι άκρως επιθετικής φύσεως. Με άμεση συνέπεια να «φλερτάρει» έντονα με κάποιον τραυματισμό και να μένει εκτός προπονήσεων για μερικές ημέρες.

Πηγή: gazzetta.gr