Προχωρημένες φαίνεται ότι είναι οι επαφές από πλευράς της ΚΑΕ ΑΕΚ με τον δήμο Φυλής, προκειμένου να στεγαστεί το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου στις εγκαταστάσεις των Άνω Λιοσίων, στο κλειστό γήπεδο. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, που έψαξε πρώτα την περίπτωση του κλειστού στο Γαλάτσι, που δεν γινόταν να προχωρήσει, ενώ ακολούθως εξέτασε την περίπτωση του ΟΑΚΑ τόσο με το Ποδηλατοδρόμιο όσο και με το γήπεδο του Τένις, βλέποντας ότι υπάρχει μια κωλυσιεργία, στράφηκε σε μία από τις εναλλακτικές του λύσεις, για την οποία όχι μόνο υπήρξε θετική ανταπόκριση, αλλά φαίνεται να δρομολογείται με γοργούς ρυθμούς.
Μάλιστα, φέρεται να υπήρξαν επαφές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μεταξύ του δήμου Φυλής και της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα aek365.gr διαπιστώθηκε η συναντίληψη και η αμοιβαία διάθεση για συνεργασία.
Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, με τον επικεφαλής του επιχειρησιακού προγράμματος, Γιώργο Πραχαλιά, παρουσίασαν στον Μάκη Αγγελόπουλο το πλαίσιο χωρικής ανασυγκρότησης της πόλης, στο οποίο υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη μετεγκατάσταση της Ένωσης, αλλά και όλων των Ακαδημιών μπασκετικού τμήματος του «δικεφάλου», καθώς και τμημάτων ομαδικών σπορ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε η δυνατότητα για την Ένωση να αναπτύξει τις υποδομές της σε σύγχρονα πλαίσια και να συμμετέχει σε ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο δήμος θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα αναλυτικά το πρόγραμμα «Φυλή 2021», το οποίο δείχνει να συμπλέει με τους μεγάλους στόχους της ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία θέλει να εγκαθιδρυθεί ως μια νέα μεγάλη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας ήδη δείξει δείγματα γραφής με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το τρόπαιο πέρσι στο Basketball Champions League, καθώς και την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου φέτος.
Στόχος του δήμου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, είναι να αναδείξει την ιδιαίτερη συμβολή της Φυλής και της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου της Πάρνηθας στην Εθνεγερσία του 1821, αλλά και να αναμορφώσει την ταυτότητα της πόλης μέσα από ένα συνεκτικό πλέγμα ευρύτερων δημοσίων πολιτικών, που θα εξελιχθεί σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το έτος 2023.
Το πλάνο της ΑΕΚ για το γήπεδο και τους γύρω χώρους
Όσον αφορά το κλειστό του Άνω Λιοσίων και τη χρήση του από την ΑΕΚ, αναμένεται να έχει τελειώσει μέσα στο 2019 και τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στο νέο της «σπίτι». Από την πλευρά της, η Ένωση θα είναι αυτή που θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του γηπέδου, με νέο παρκέ, τοποθέτηση καινούριων καθισμάτων (θα αυξηθεί και η χωρητικότητα από 9.300 θέσεις σε 10.000), αλλά και νέου φωτεινού πίνακα σαν αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο Final 4 Basketball Champions League του ΟΑΚΑ, πέρσι.
Παράλληλα, θα αρχίσει από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών και η υλοποίηση για την κατασκευή σταθμού του Προαστιακού στην έξοδο 5 της Αττικής Οδού, αλλά και ειδικές λεωφορειακές γραμμές που θα καταλήγουν στο κλειστό, ξεκινώντας και από τον συγκεκριμένο σταθμό, όπως και από άλλα σημεία της Αθήνας.
Τέλος, σε βάθος τριετίας αναμένεται να αξιοποιηθούν και οι γύρω ελεύθεροι χώροι, αφού αναμένεται να φτιαχτούν εστιατόρια και καφετέριες εντός της κεντρικής εγκατάστασης για τους φιλάθλους, εκεί που ήταν γραφεία Ομοσπονδιών, οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλη εγκατάσταση. Όσο για την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, προσανατολίζεται να δημιουργήσει -και να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες- δύο κλειστά γυμναστήρια/προπονητήρια με χαμηλές εξέδρες, καθώς και άλλα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια με τη μέθοδο του «μπαλονιού».