Οι διαπραγματεύσεις της ΚΑΕ ΑΕΚ και της Πολιτείας για το κλειστό Πάλης στα Άνω Λιόσια βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένουν γραφειοκρατικές κυρίως λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Μετά τις άκαρπες προσπάθειες να «μετακομίσει» στο Γαλάτσι -πρώτα- και έπειτα στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (είχε ακουστεί και το Τένις), όλα δείχνουν πως το Κλειστό Πάλης θα στεγάσει τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και κάποια ερασιτεχνικά τμήματά τους.

Η επιλογή αυτή έγινε, καθώς ο χώρος του κλειστού θεωρείται ιδανικός (χωρητικότητας 9.300 θεατών), ενώ και η Κυβέρνηση θέλει να «μεταμορφώσει» τη Δυτική Αττική και το γήπεδο αυτό -του οποίου οι χώροι θα αναβαθμιστούν- να αποτελέσει… ανάσα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής.

Η απόσταση είναι κάτι που προβληματίζει, καθώς η εν λόγω εγκατάσταση βρίσκεται στα Άνω Λιόσια, 500 μέτρα από την έξοδο 5 της Αττικής Οδού, ωστόσο θα γίνουν κάποιες… αλλαγές, αφού θα προστεθούν δρομολόγια λεωφορείων, ενώ αναμένεται να περνά και στάση προαστιακού μελλοντικά.

Το πλάνο προβλέπει πως στην ΚΑΕ ΑΕΚ -η οποία θέλει να νοικιάζει το οικοδόμημα για αρκετά χρόνια- θα παραχωρηθεί όχι μόνο το κλειστό, αλλά και ο γύρω χώρος για εμπορικές χρήσεις, και για κατασκευή συμπληρωματικών εγκαταστάσεων για τις Ακαδημίες του μπάσκετ και κάποια άλλα τμήματα.

Πηγή: gazzetta.gr