ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επιβεβαίωσαν τους τίτλους των φαβορί κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία, αντίστοιχα, πήραν στους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό και έτσι ετοιμάζονται για το τρίτο σερί τελικό.

Το 2-0 για τους δύο «δικεφάλους» δείχνει ότι δύσκολα δεν θα δώσουν… ραντεβού στο ΟΑΚΑ στις 11 Μαΐου. Το οποίο θα είναι ακόμη ένα τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από το περσινό ξανά στο ίδιο μέρος και το προπέρσινο στον Βόλο, που συνοδεύτηκε από τα εκτεταμένα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό.

Εάν τα προγνωστικά και η… ποδοσφαιρική λογική επαληθευθούν, τότε θα γραφτεί ιστορία στον θεσμό του Κυπέλλου, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που οι ίδιοι αντίπαλοι συναντιούνται τρεις διαδοχικές σεζόν στον τελικό. Μέχρι στιγμής είχαμε ομάδες που πήγαιναν σερί εκεί, όπως και back to back τελικούς με τους ίδιους αντιπάλους. Ποτέ, όμως, μια τέτοια ιδιαίτερη… τριπλέτα.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ «φλερτάρουν» και κατακτούν συνεχώς τα τελευταία χρόνια τίτλους και η διοργάνωση αυτή μοιάζει σαν να τους ανήκει, έστω κι αν οι δύο τους βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, με 15 και 6 κατακτήσεις.