Κακή χαρακτήρισε τη διαιτησία του Αρετόπουλου στο ματς Πλατανιάς-Παναθηναϊκός ο Παναγιώτης Βαρούχας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έγιναν πολλές εφευρέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας. «Γι’ αυτά που έγιναν θα πρέπει κάποιος να πάει στο σπίτι του», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της δωδέκατης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Ο Τριτσώνης ήταν πολύ καλός και πέρασε απαρατήρητος».

Ατρόμητος-Skoda Ξάνθη:
«Ευτυχώς μπήκε γκολ στο 94’ και κέρδισαν οι γηπεδούχοι, γιατί νωρίτερα είχε ακυρωθεί κακώς ένα γκολ που πέτυχαν. Ο διαιτητής δεν φέρει ευθύνη, αλλά ο βοηθός που ήταν εκτός θέσης. Δυστυχώς δεν το είδε».

ΑΕΚ-Λεβαδειακός: «Ο Γιάχος έκανε μια καλή διαιτησία. Δεν προβλημάτισε καμία ομάδα. Το πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ δεν υπάρχει, γιατί πιο πολύ πήγε να το πάρει ο Γκερέιρο, το πόδι του αντιπάλου ήταν σταματημένο».

Κέρκυρα-Βέροια: «Δεν είχαμε προβλήματα. Ένα γκολ του Μπάρκογλου ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ».

Αστέρας-Πανιώνιος: «Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι, το οποίο έφερε εις πέρας ο διαιτητής χωρίς σοβαρά λάθη».

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός:
«Είχαμε πολλές εφευρέσεις. Ακυρώθηκε ένα γκολ του Παναθηναϊκού ως οφσάιντ, που δεν υπήρχε ποτέ. Η φάση δεν είναι οριακή. Το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει, αφού ο Βύντρα δεν ανατρέπει τον αντίπαλο. Το βασικό για έναν διαιτητή είναι να παίρνει σωστές θέσεις στο γήπεδο. Ο Αρετόπουλος τρέχει κατόπιν εορτής για να δει τη φάση. Για να πάρεις σωστή απόφαση, πρέπει να δεις καλά τη φάση. Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις, ένα πέναλτι υπέρ του Πλατανιά στο 83’ κι ένα υπέρ του Παναθηναϊκού στο 89’, που κακώς δεν δόθηκαν. Θεωρώ σωστές αποφάσεις το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά και την αποβολή του Ζέκα. Γι’ αυτά που έγιναν θα πρέπει κάποιος να πάει στο σπίτι του».

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:
«Ο Μάνταλος πέρασε αθόρυβα. Παίζει μεγάλο ρόλο η συμπεριφορά των παικτών, που βοήθησαν το διαιτητή. Μία κάρτα δόθηκε κι αυτή στο τέλος. Το κλίμα ήταν καταπληκτικό».

Πηγή: sport-fm.gr