Σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρώτο σετ, είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο δεύτερο, του ημιτελικού αγώνα με αντίπαλο τον Ράφαελ Ναδάλ στο Αυστραλιανό Όπεν 2019. Ο Έλληνας τενίστας κράτησε για τέσσερα γκέιμ το σερβίς του, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο πέμπτο (συνολικά ένατο του δεύτερου σετ), στο οποίο ο Ισπανός του έκανε μπρέικ.

Ο 32χρονος τενίστας, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, κράτησε σταθερά το σερβίς του σε όλη τη διάρκεια του σετ και με 6-4 γκέιμ έφτασε ένα βήμα πριν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Πλέον, το έργο του Τσιτσιπά γίνεται σαφώς πολύ πιο δύσκολο (εξ αρχής ήταν, φυσικά), αλλά κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει, με πρώτο και κυριότερο τον σπουδαίο του αντίπαλο.

Τα στατιστικά μέχρι την ώρα που το παιχνίδι ήταν στο 4-4, έδειχναν την απόλυτη ισορροπία σε κερδισμένους πόντους μεταξύ Τσιτσιπά και Ναδάλ, αλλά και πάλι ο Ισπανός είχε λιγότερα αβίαστα λάθη από τον νεαρό Έλληνα. Επίσης, το 55% επιτυχίας του στο πρώτο σερβίς, σε σχέση με το 85% του νεαρού συμπατριώτη μας, δείχνει πόσο πολύ πίεζε για να τα εκμαιεύσει…