Ο ηρωικός «τυπάρας», η… πράσινη Βαρκελώνη, το λάθος που έβγαζε μάτι της ΟΥΕΦΑ και οι φωτογραφίες στο Καμπ Νου. Το gazzetta.gr με τον απεσταλμένο του, Νικόλα Βασιλαρά, σας βάζει στο κλίμα.

Το… come back του «Κάρα»

Ιδιαίτερη είναι η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στην Βαρκελώνη. Ο «τυπάρας» σε εκείνον τον συγκλονιστικό προημιτελικό του 2002 που οι γηπεδούχοι έκαναν καθυστερήσεις για να γλιτώσουν από τον Παναθηναϊκό, ο διεθνής μέσος ξεπέρασε τον εαυτό του. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους του κόπηκε ο χιαστός. Εκείνος, όμως, από το πάθος και την… τρέλα του δεν καταλάβαινε τίποτα και συνέχιζε κανονικά τον αγώνα παρά τον πόνο και χωρίς να έχει καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που είχε πάθει.

«Χόντρη» γκάφα της ΟΥΕΦΑ!

Πριν από κάθε αναμέτρηση, η ΟΥΕΦΑ παρέχει στους εκπροσώπους του Τύπου έναν φάκελο με αρκετές σελίδες, στις οποίες μπορείς να βρεις οτιδήποτε έχει σχέση με τις ομάδες που αγωνίζονται. Παρά την πλήρη έκδοση της ομοσπονδίας, έχει γίνει μια… γκέλα που δεν περνάει απαρατήρητη. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η κορυφαία στιγμή του «τριφυλλιού» στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η παρουσία στους «8» του θεσμού. Ο «πρέσβης», όπως είναι γνωστό, έχει φτάσει δις στα ημιτελικά και φυσικά στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971.

2.000 «πράσινοι» και υποδοχή

«Όπου και αν παίζεις μαζί σου πάω» αναφέρει ένα τα από τα αγαπημένα συνθήματα της «πράσινης» εξέδρας. Φυσικά, η Βαρκελώνη, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δηλώσει παρών σε ακόμη ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας.

Από σήμερα κιόλας είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο στην πόλη, καθώς αρκετοί έφτασαν μαζεμένα με τσάρτερ. Στις κεντρικές πλατείες βλέπεις παντού… πράσινο και αύριο περίπου 2.000 αναμένεται να βρεθούν στο πλευρό του Νίκου Νιόπλια και των παικτών του. Μάλιστα, οι ιθύνοντες των «Καταλανών» φρόντισαν να τοποθετήσουν έξω από την θύρα των φιλοξενούμενων μια ταμπέλα που έγραφε «καλωσήρθατε Έλληνες». Εξαιρετική υποδοχή. Από κει και πέρα, το «Καμπ Νού», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ισπανών, αναμένεται να είναι κατάμεστο.

«Επιδρομή» στην μπουτίκ

Η εντυπωσιακότερη ομάδα στον κόσμο αποτελεί πόλο έλξης για την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να μεταβούν στην μπουτίκ των «μπλαουγκράνα» και να… σηκώσουν τα πάντα για τους ίδιους και τους φίλους τους. Από φανέλες του Λίο Μέσι μέχρι… σαλιάρες για μωρά! Όπως είναι λογικό, δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο το «Mes que un club» που δεσπόζει στην… αρένα της Μπαρτσελόνα.

*Η εμπειρία και μόνο να πατήσεις στο «Καμπ Νού» είναι σημαντική και αρκετοί παίκτες αλλά και μέλη της αποστολής έβγαζαν φωτογραφίες το γήπεδο.

*Την διοίκηση του Παναθηναϊκού εκπροσωπούν οι δύο αντιπρόεδροι, Τζόνι Βεκρής και Δημήτρης Γόντικας, ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου, ο τεχνικός διευθυντής, Κάρλος Φρέιτας, ο γενικός διευθυντής, Φάνης Βουτσαράς, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, Βαγγέλης Πέτσος και ο υπεύθυνος αγώνων, Γιάννης Ζαβραδινός.

Πηγή: gazzetta.gr