Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο, ο Έλληνας τενίστας, που κάνει περήφανη τη χώρα με τις επιδόσεις του στα κορτ, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πώς επηρεάζει τα παιδιά, στο να ασχοληθούν με το άθλημα στο οποίο δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε για το ότι κάνει περήφανη την Ελλάδα και ότι ανοίγει νέους δρόμους για το τένις στη χώρα, είπε: «Έχω συνειδητοποιήσει ότι πλέον 65 από τα 100 παιδιά θέλουν να παίξουν τένις. Ακούω και βλέπω παιδιά να θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα και αυτό είναι μεγάλη χαρά για μένα».

Όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, περίπου 200 παιδιά τον σταμάτησαν για να του δώσουν συγχαρητήρια. «Νιώθω ωραία ότι προσφέρω κάτι στους ανθρώπους που παρακολουθούν από την τηλεόραση τις προσπάθειές μου. Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα», είπε ο Τσιτσιπάς.

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του στη χρονιά, τόνισε: «Η καλύτερη στιγμή μου είναι ο πρώτος τελικός στο Τορόντο. Ένιωσα σαν να έπαιζα στην Αθήνα… Η χειρότερη στιγμή, η έναρξη της χρονιάς, που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο».

Αναφορικά με το τι τον κρατάει γερά στη γη και είναι χαμηλών τόνων, δήλωσε:  Για το περιστατικό με το μπολ μπόι και τα αρνητικά σχόλια: «Πρέπει να μείνω έτσι, γιατί είναι μόνο η αρχή. Έχω ακόμη πολλά να καταφέρω. Ξέρω ότι αν είμαι μετριόφρον, έχω πιο πολλές πιθανότητες να πετύχω στους στόχους μας».

Τέλος, σχετικά με το τι του έχει λείψει όλο αυτό το διάστημα που αγωνίζεται, τόνισε: «Το ελληνικό φαγητό και η οικογένειά μου».