Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης θέλησε να στείλει ο Νταβίντ Βίγια κατά την διάρκεια επίσκεψής του στους ανθρακωρύχους του Κάντιθ, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες κάνουν απεργία ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο στράικερ της Μπαρτσελόνα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε αυτό το θέμα, καθώς αρκετά μέλη της οικογένειας του έχουν ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα και ξέρει τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό.

«Κατάγομαι από μία οικογένεια ανθρακωρύχων και με αυτή την κίνησή μου θέλω να δείξω την υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που δουλεύουν στα ανθρακωρυχεία. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, γιατί μάχονται για τα δικαιώματά τους», τόνισε ο Βίγια.

Ωστόσο, ο Ισπανός φορ μίλησε τόσο για την πορεία της αποθεραπείας του όσο και για το θρίαμβο των «φούριας ρόχας» στο Euro:

«Έχω περάσει από μερικά ιατρικά τεστ και θέλω να επιστρέψω όσο πάρα πολύ. Θέλω να ξεχάσω τον τραυματισμό μου και να ξεκινήσω τις προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και όχι ατομικές όπως έκανα τόσο καιρό», είπε αρχικά ενώ συμπλήρωσε:

«Η επιτυχία της εθνικής Ισπανίας στο Euro που πέρασε ήταν μεγάλη. Είμαι υπερήφανος γιατί κάναμε κάτι που δεν είχε ξανά κάνει καμία άλλη εθνική ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr