Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι διεθνείς της Εθνικής Νέων, μετά την νίκη επί της Πορτογαλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης τόνισε πως άπαντες ζουν ένα όνειρο, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στην οικογένειά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κουρμπέλη στο arcadia sports:

Ποια στοιχεία έφεραν την πρόκριση στην εθνική ομάδα:
«Τα στοιχεία που έφεραν τη πρόκριση είναι η ομοιογένεια της ομάδας αυτής και το ότι είμαστε μια οικογένεια. Επίσης, δουλέψαμε όλοι για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα».

H πρόκριση αποτελεί ενός είδους δικαίωση για εσένα αλλά και για όλα τα παιδιά:
«Σίγουρα αποτελεί δικαίωση αλλά δεν τελειώνει εδώ… Πιστεύω κανένας στο μυαλό του δεν είχε τον αποκλεισμό. Ήμασταν αποφασισμένοι. Αυτή η ομάδα είναι για τέτοια παιχνίδια».

Τι θα ήθελες για την καριέρα σου από εδώ και πέρα…
«Θα ήθελα να συνεχιστεί αυτή η καταπληκτική πορεία και να καθιερωθώ στην ομάδα στην οποία ανήκω. Μετά έχει ο Θεός».

Σε ποια πρόσωπα αφιερώνεις την πρόκριση: «Τη νίκη την αφιερώνω πρώτα από όλα στην οικογένεια έπειτα στους φίλους και βέβαια σε όλη αυτή την οικογένεια της εθνικής».

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως ανοίγει θέσεις εργασίας για εσάς…
«Από πέρσι είδαμε όλες τις ομάδες να χρησιμοποιούν νέους ποδοσφαιριστές και μετά από μια τέτοια επιτυχία σίγουρα η εμπιστοσύνη θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Μπορεί η εθνική Νέων να φέρει το Euro στην Ελλάδα: «Φυσικά και μπορούμε για αυτό είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο και είναι το όνειρο μας που ολοένα και πλησιάζει».