Δεν μπορεί συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο να βγάζει το κάστανο από τη φωτιά, όπως δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο στους εκπροσώπους του Τύπου. «Δεν μπορεί συνέχεια ο Κριστιάνο να λύνει όλα τα προβλήματα της ομάδας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ιβηρικής ομάδας. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Πορτογαλία;

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε μέχρι τα προημιτελικά και στη συνέχεια να σκεφτούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Πιστεύετε ότι έχετε κληρωθεί στον όμιλο του θανάτου; (Η Πορτογαλία είναι μαζί με την Γερμανία, τη Δανία και την Ολλανδία).

«Από το 2000 ποτέ δεν ήμασταν σε τόσο ισορροπημένο όμιλο με τόσο δυνατές ομάδες. Είναι τρεις ομάδες, οι οποίοι έχουμε παίξει μαζί τους και έχουν κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την πρεμιέρα με τη Γερμανία;

«Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, επειδή θα καθορίσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης και τη μορφή που θα πάρει ο όμιλος. Παρόλα αυτά, δεν ξεχνάμε τις άλλες δύο ομάδες και το γεγονός ότι η Γερμανία δεν είναι η μοναδική ομάδα που θα καθορίσει τη θέση μας στον όμιλο».

Πώς πιστεύετε ότι θα εμφανιστεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Euro 2012;

«Ο Κριστιάνο έχει πάντα κορυφαία απόδοση όταν είναι μαζί μας. Στην προκριματική φάση μας βοήθησε πολύ, αλλά χρειάζεται να σκεφτόμαστε το ίδιο: βάζουμε κάποιον ποδοσφαιριστή να επιλύσει όλα τα προβλήματα της ομάδας. Αυτό χρειάζεται να το κάνουμε ως ομάδα και υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που μπορούν να λύσουν ορισμένα προβλήματα, αφού εκείνος έχει ταλέντο και είναι δυναμικός. Επίσης, ο Κριστιάνο έχει την πίεση ότι θέλει να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για να μπορέσει να πάρει τη “Χρυσή Μπάλα”».

Πώς πιστεύετε ότι ήταν η φετινή σεζόν του Ρονάλντο;

«Είχε μία φανταστική σεζόν, αφού ξεχώρισε με τα γκολ και την νοοτροπία του. Με την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος και εκείνη του Euro, τότε έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη “Χρυσή Μπάλα”».

Πηγή: sport-fm.gr