Τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν τρέχουν ήδη στην ΑΕΚ, με τις πρώτες διερευνητικές επαφές για υποψήφιους στόχους να έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και τις ανανεώσεις συμβολαίων να δρομολογούνται, όπως αυτή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Στο τελευταίο σκέλος, εμπίπτουν επίσης οι περιπτώσεις των Αντρέ Σιμόες (η ανανέωση με τον Πορτογάλο δείχνει δεδομένη) , Μιχάλη Μπακάκη, Ροντρίγκο Γκάλο, Τάσου Μπακασέτα, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2019, αλλά κυρίως του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που δεσμεύεται με την Ένωση για λίγους ακόμη μήνες και είναι στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης. Αν και φαντάζει δεδομένο ότι η υπόθεσή του θα έχει κάτι παραπάνω από ένα-δύο επεισόδια.

Στα ονόματα αυτά δεν προστίθεται αυτό του Όγκνιεν Βράνιες, παρόλο που το συμβόλαιό του λήγει επίσης το 2019, όμως η περίπτωσή του είναι… ειδική. Άλλωστε, κανείς στο περιβάλλον της Ένωσης (ακόμη και οι οπαδοί) δεν ξεχνά το σίριαλ που εκτυλίχθηκε τον χειμώνα που μας πέρασε και στο οποίο έδωσε τέλος με την πυροσβεστική του παρέμβαση ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης μοιάζει ως ο άνθρωπος που θα τελειώσει θετικά την υπόθεση του Βόσνιου στόπερ, σε περίπτωση που εκείνος δεν έχει κάποια άκρως δελεαστική πρόταση από το εξωτερικό, που θα ικανοποιεί ταυτοχρόνως και τους «κιτρινόμαυρους». Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής είχε απαιτήσει ένα συμβόλαιο 700 χιλιάδων ευρώ (αυτήν τη στιγμή αμοίβεται με 250 χιλ. ευρώ), αλλά θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να βρεθεί η «χρυσή τομή» πιο κάτω, αλλά σίγουρα πάνω από το μισό εκατομμύριο ετησίως.

Έτσι, δεν είναι καθόλου… παράξενο το δημοσίευμα της «Ώρας των Σπορ», που αναφέρει ότι δεν είναι απίθανο η ΑΕΚ να κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού αυτό το καλοκαίρι, παρά την παρουσία στην ομάδα των Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλου και Τσόσιτς, μαζί με αυτήν των Τζανετόπουλου και Γιαννούτσου.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε κάνει από τον χειμώνα μια σχετική προεργασία, όταν είχε προκύψει το ζήτημα με τον Βράνιες και είναι έτοιμος να βγάλει ανά πάσα στιγμή από… το συρτάρι του κάποιες λύσεις κεντρικών αμυντικών, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.