Για το εξωτερικό και προς άγνωστο προορισμό για θέματα που αφορούν και την ΑΕΚ αναχωρεί αύριο ο Ντέμης Νικολαΐδης, σύμφωνα με τη SportDay. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να περάσει και από το Λονδίνο, όπου αναμένεται να έχει ραντεβού για την κατάρτιση του πλάνου του για τη σωτηρία της «Ένωσης». Ίσως και για το θέμα του γηπέδου, που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την προοπτική της ομάδας…

Αυτό το διάστημα εστιάζει στις επαφές με τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν στην ομάδα που σχηματίζει, αλλά και θα στηρίξουν οικονομικά (είτε ως μέτοχοι, είτε ως χορηγοί) τη νέα προσπάθεια. Το μείζον θέμα της ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο αναγκαστικά πηγαίνει πίσω, αφού λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας δεν μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες επαφές, προκειμένου να γίνει νέος διακανονισμός με μείωση του ποσού που απαιτείται να καταβάλει η ΠΑΕ μηνιαία και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλομένων. Σε αυτή την κατηγορία δε ανήκει η οφειλή για το άρθρο 44, αφού η δόση από τον περασμένο Οκτώβριο (περίπου 1,25 εκατ. ευρώ) πρέπει να καταβληθεί… χθες για να μη «φορτωθεί» στην ΠΑΕ το πρωτογενές χρέος.

Αισιοδοξία ξανά
Μετά από πέντε ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες με εμφατικό τρόπο νικώντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό. Έτσι μπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ ή τουλάχιστον μίας καλής θέσης στην τελική κατάταξη, προκειμένου να μην αρχίσει μέσα στον Ιούλιο τις υποχρεώσεις στο Europa League (υπό την προϋπόθεση-πάντα-πως δεν θα τιμωρηθεί με απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη).

Η νίκη αυτή, ωστόσο, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το πρώτο βήμα. Για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα, η «Ένωση» θα χρειαστεί δύο νίκες στα διαδοχικά παιχνίδια με τον Ατρόμητο την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (17:45) και την Κυριακή στο Περιστέρι (17:00). Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γρηγόρη Μάκου, που αποχώρησε με πρόβλημα στον αχίλλειο και σήμερα θα φανεί πόσο σοβαρό είναι. Ομοίως και για τον Δημήτρη Σιαλμά, που δύσκολα θα είναι έτοιμος εγκαίρως. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στον δελτοειδή δεν προκαλεί ανησυχία εν όψει του επόμενου ματς.

Πηγή: sport-fm.gr