Ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει την Μακάμπι και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έβγαλε το… καπέλο του στους «πράσινους». Ωστόσο προϊδέασε για έναν διαφορετικό ματς σε σχέση με τον περσινό τελικό.

Σοφοκλή, πως αισθάνεσαι που επιστρέφεις ξανά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ;

«Είναι ωραία. Ασχετα αν οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις μου δεν είναι ευχάριστες λόγω των ηττών. Ωστόσο είναι τρομερό να παίζεις στο ΟΑΚΑ έστω και ως αντίπαλος. Είναι ωραίο να παίζεις μπάσκετ σε αυτό το γήπεδο. Ο κόσμος υποστηρίζει πάντα την ομάδα του και δημιουργεί ατμόσφαιρα που αξίζει για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Μια ατμόσφαιρα αντάξια αυτής της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες αρκετά έμπειρους οι οποίοι είναι από τους πιο δύσκολους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει και αρκετά από αυτούς είναι οι καλύτεροί μου φίλοι».

Πιστεύεις ότι έχετε πολλά κοινά στοιχεία ως ομάδες;

«Ο Παναθηναϊκός είναι η ίδια ομάδα, έχει ένα βασικό κορμό για πολλά χρόνια και ξέρει να κερδίζει. Η Μακάμπι άσχετα από την ιστορία που έχει στην ουσία, χτίστηκε φέτος. Εχουν μείνει βέβαια παίκτες από πέρυσι, αλλά στην ουσία είναι νέα ομάδα. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που έχει παίκτες έμπειρους όπως ο Διαμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Τσαρτσαρής και ο Μπατίστ που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είτε έχει απώλειες είτε όχι. Το θέμα είναι εμείς να επικεντρωθούμε για να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Σε σχέση με την περσινή σας μονομαχία στον τελικό, θα παρακολουθήσουμε ομοιότητες;

«Ναι μεν υπάρχει ο βασικός κορμός στον Παναθηναϊκό, αλλά πιστεύω ότι πέρυσι ήταν πιο γρήγορος ως σύνολο. Φέτος είναι διαφορετικός. Βέβαια και το στυλ που παίζουμε και εμείς φέτος είναι διαφορετικό. Θα το δείτε δεν θα είναι η ίδια κατάσταση σε σχέση με τον τελικό και θα φανεί από τα πρώτα λεπτά».

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει ένα… θεματάκι εντός έδρας όταν παίζει Ευρώπη. Θεωρείς ότι με βάσει αυτό, μπορείτε να του προσθέσετε έξτρα πίεση ώστε να αποδράσετε;

«Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει 3 φορές φέτος στην Ευρωλίγκα και εμείς 2 για το ισραηλινό πρωτάθλημα (γέλια). Ο Παναθηναϊκός φορμαρίζεται όταν πρέπει. Πέρυσι συζητούσαμε, άμα ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περάσει την Μπαρτσελόνα. Τελικά της κατέβασε το κεφάλι προκρίθηκε στο φάιναλ φορ (γέλια). Απλά ξέρει καλά πότε πρέπει να είναι έτοιμος, οπότε το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Παίζουμε εναντίον της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη και θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Πως είναι η ζωή στο Ισραήλ; Πως τα περνάς;

«Θα έλεγα ότι περνάω ήρεμα. Ευχάριστα στο Ισραήλ. Η επιστροφή βέβαια στην Αθήνα είναι πάντα ευχάριστη. Ναι μεν περνάω καλά, αλλά η Ελλάδα είναι το σπίτι μου και είμαι μακριά από αυτό».

Πηγή: sday.gr