Μπορεί ο Ρόι Κάρολ να κρατά ανέπαφη την εστία του Ολυμπιακού προς μεγάλη τέρψη των «ερυθρόλευκων» οπαδών που τον θεωρούν ήρωα της ομάδας τους, ο ίδιος όμως βάζει γκολ κατά της αδιαφορίας προς το συνάνθρωπο.

Η «Espresso» παρουσιάζει μια καλά κρυμμένη πλευρά του εαυτού του, την οποία προστατεύει επιμελώς από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο τερματοφύλακας του Θρύλου είναι ένας σύγχρονος ήρωας που παραδίδει μαθήματα αγάπης και ανθρωπιάς σε όλους αφού είναι ο φύλακας-άγγελος ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία.

Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας γνώρισε τον άτυχο πιτσιρικά συμπατριώτη του όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο μικρός, που ήταν οπαδός της Λιντς, είχε εκφράσει την επιθυμία του να βρεθεί μια μέρα στο «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά ένα παιχνίδι.

Ο πιτσιρικάς έπασχε από λευχαιμία και το πρόβλημά του ήταν γνωστό εκείνη την εποχή τόσο στη Βόρειο Ιρλανδία όσο και στην Αγγλία, μέσω των ΜΜΕ.

Ο νυν πορτιέρο του Ολυμπιακού ποτέ δεν επιδίωξε να δώσει προβολή σε αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς που είχε αναλάβει.

Έλεγε πάντα πως ό,τι κάνει, το κάνει γιατί έτσι το αισθάνεται και όχι για να το δημοσιοποιήσει. Όταν τον ρωτούσαν μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα, απαντούσε: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διάφορα προβλήματα και περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές που είναι τα ινδάλματά τους να τους βοηθήσουν. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει όλοι να δίνουμε τη βοήθεια που μπορούμε».

Πάντως, αυτή η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητη και για τον λόγο αυτό βραβεύτηκε από τον Ερυθρό Σταυρό με το βραβείο ανθρωπισμού.