Τη νίκη με την οποία θα επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (19:30).

Οι «πράσινοι» πέρασαν στη δεύτερη θέση μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και τώρα καλούνται να πάρουν το «τρίποντο», με το οποίο θα περάσουν ξανά δύο βαθμούς μπροστά από τους Πειραιώτες.

Στο «τριφύλλι» τονίζουν πως ο τίτλος είναι ακόμη στο χέρι τους, όμως πρέπει να το αποδεικνύουν σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Αυτό, μάλιστα, ήταν το μήνυμα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας στην Παιανία. «Είστε καλοί παίκτες, έχουμε δημιουργήσει μία καλή ομάδα και εδώ που φτάσαμε είναι πραγματικά κρίμα να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε από το καλοκαίρι με σκληρή δουλειά και πολύ κόπο», ήταν τα πρώτα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού και συνέχισε:

«Εχουμε κάνει όλοι θυσίες για να είμαστε τώρα στην κορυφή. Κάναμε μία ήττα που δεν έπρεπε. Δεν δέχομαι να χάνουμε από τέτοιες ομάδες. Θα είναι όμως λάθος να μείνουμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Πήραμε το μάθημά μας και δεν είναι σωστό να τα παρατήσουμε. Θα είναι λάθος να μας πάρει από κάτω. Τώρα οφείλουμε όλοι να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση. Συγκέντρωση. Συγκέντρωση. Δώστε τώρα το κάτι παραπάνω, τον καλύτερό σας εαυτό για να παραμείνουμε στην κορυφή και να πάρουμε τον τίτλο».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο 65χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζης και στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – τους Μαρίνο, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Ως αμυντικός μέσος θα αγωνιστούν ο Σιμάο και ο Κατσουράνης, έχοντας δεξιά τον Ζέκα και αριστερά έναν εκ των Μαυρία ή Χριστοδουλόπουλο. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Κλέιτον, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Καραγκούνης, Βιτόλο, Βύντρα, Πετρόπουλος και Σεϊταρίδης. Εκτός έμειναν οι Λέτο, Κουίνσι, Μπουμσόνγκ, Νίνης, Καντέ και Ρούντολφ.

Παράδοση με Ξάνθη στο ΟΑΚΑ

Τις είκοσι νίκες θέλει να φτάσει ο Παναθηναϊκό στο αποψινό παιχνίδι με την Ξάνθη. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μετρούν δεκαεννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και έχουν χάσει μόλις μία φορά από τους Ακρίτες. Την περσινή σεζόν το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

2708/2010 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1 (9′ Πετρόπουλος-51′ Ελινγκτον)
30/08/2009 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-0 (40΄ Κατσουράνης)
05/04/2009 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-0 (42′ Σαλπιγγίδης, 66′ Γκάμπριελ)
02/12/2007 Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-0

Πηγή: sport-fm.gr