Ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου, αντιμέτωπος με κατηγορίες για φορολογικές απάτες που σχετίζονται με την εποχή που προπονούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί σήμερα ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ζοζέ Μουρίνιο.

Πιστεύεται, όπως γράφει το BBC, πως έχει αδήλωτα έσοδα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, κάτι ωστόσο που οι εκπρόσωποί του αρνούνται.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο Μουρίνιο θα παραστεί ή όχι στη διαδικασία, ωστόσο έχει αλλάξει το πρόγραμμα που συνήθως έχει πριν από έναν αγώνα, κι αντί να δώσει σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την έδωσε χθες.

Οι ισπανικές αρχές άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση του διάσημου προπονητή τον Ιούνιο ενώ οι εκπρόσωποί του λένε πως έχει πληρώσει περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ σε φόρους, ποσοστό που ξεπερνά το 41%. Προσθέτουν πως αποδέχθηκε τις προτάσεις για ρύθμιση που έκαναν οι ισπανικές φορολογικές αρχές το 2015, σχετικά με τα έτη 2011 και 2012 και κατέληξε σε διακανονισμό για το έτος 2013.

«Με τη σειρά της η ισπανική κυβέρνηση, μέσω των φορολογικών αρχών, εξέδωσε πιστοποιητικό με το οποίο επιβεβαιώνει πως έχει ρυθμιστεί η υπόθεσή του και έχει συμμορφωθεί με όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις» τονίζουν.

Οι κατηγορίες κατά του Μουρίνιο ακολούθησαν τις έρευνες για πολλούς διάσημους ποδοσφαιριστές στην Ισπανία. Λιονέλ Μέσι, Χαβιέ Μασεράνο και Άνχελ ντι Μαρία έχουν όλοι τιμωρηθεί για φοροδιαφυγή ενώ η υπόθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σε εξέλιξη.