Δεν φαίνεται να επηρεάστηκε και πολύ από την ήττα του περασμένου Σαββάτου στο «classico» η Ρεάλ. Οι «μερένχες» σάρωσαν με 6-2 τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Primera Division και βρέθηκαν ξανά μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα, που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για αυτή την εβδομάδα στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι δυο φορές κυπελλούχοι UEFA έμειναν στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League, όμως βρίσκονται ισόβαθμοι με τη Μάλαγα και ένα βαθμό μπροστά από την Εσπανιόλ, περιμένοντας «γκέλες» των δυο τελευταίων την Κυριακή. Δείτε τι έγινε νωρίτερα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία και να πιέσουν στην αρχή τον Κασίγιας, που έκανε μια καταπληκτική επέμβαση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ρονάλντο δέχτηκε την κάθετη υπέροχη μπαλιά του Ντι Μαρία στο 10’ και με πλασέ έκανε το 0-1. Στη συνέχεια, οι Ανδαλουσιάνοι ξαναπήραν την πρωτοβουλία, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Έτσι, ο Καγεχόν στο 37΄με πλασέ στην κίνηση από μπαλιά του Ντι Μαρία έκανε το 0-2. Στο 41’, ο Ρονάλντο με απίστευτο βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βάρας και έκανε το 0-3. Στο 44’ αποβλήθηκε ο Πέπε για αγκωνιά σε αντίπαλο.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι «μερένχες» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 66’ ο Ντι Μαρία βρέθηκε τετ α τετ με τον Βάρας και με πλασέ έκανε το 0-4. Στο 69’, ο Νάβας με πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-4. Στο 85’, ο Μπενζεμά ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και το καταφανέστατο πέναλτι αξιοποίησε ο Ρονάλντο. Στο 89’, ο Τσάμπι Αλόνσο γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Αλντιντοπ με πλασέ έκανε το 1-6. Στο 92’, ο Νεγκρέδο με ωραία προσπάθεια και πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 74′, είχε αποβληθεί ο Ντελ Μοράλ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάρας, Κάσερες, Φάτζιο, Σπάχιτς, Ναβάρο (81′ Αρμεντέρος), Χέσους Νάβας, Μεντέλ, Ράκιτιτς (67′ Καμπάνια), Ντελ Μοράλ, Τροχόφσκι (46′ Κανουτέ)

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία (66′ Κεντίρα), Καγεχόν (45′ Αλμπιόλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (85′ Αλντιντοπ)

Πηγή: sport-fm.gr