Για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Euroleague, μίλησε ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιόνας Καζλάουσκας. Ο Λιθουανός κόουτς τόνισε ότι οι «πράσινοι» δείχνουν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στα τελευταία τους παιχνίδια, ενώ στάθηκε στο ατού των πρωταθλητών Ευρώπης το οποίο είναι η «χημεία» των παικτών. Αυτό όπως εξήγησε ο 57χρονος τεχνικός είναι και το στοιχείο που λείπει από την ομάδα του.

«Οι πρωταθλητές της Ευρωλίγκας, μάς επισκέπτονται. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και παίζει πολύ καλά τελευταία. Έχουν ηττηθεί μόνο δύο φορές στον όμιλο έπειτα από σκληρή μάχη, μία από εμάς στην Αθήνα και μία από τη Μπάμπεργκ. Τα πάνε πολύ καλά στο πρωτάθλημα καθώς νίκησαν τον κυριότερο αντίπαλό τους , τον Ολυμπιακό», δήλωσε αρχικά ο κόουτς της «ομάδας του στρατού» και πρόσθεσε:

«Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει τον βασικό πυρήνα των παικτών του και τον προπονητή του. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Αυτό είναι που λείπει από εμάς. Εκτός αυτού, οι πολλοί τραυματισμοί δεν μας αφήνουν να έχουμε ρυθμό. Μόλις βρήκαμε τον τρόπο για να παίζουμε χωρίς τον Αντρέι Κιριλένκο, χάσαμε τον Αντρέι Βοροντσέβιτς και ο Κιριλένκο και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς δεν είναι ακόμα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Παλεύουμε για την πρώτη θέση, οπότε το ματς είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι παίκτες μου θα είναι πολύ συγκεντρωμένοι».

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας από την πλευρά των παικτών σχολίασε: «Δεν μπορώ να πω πως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για μένα. Είναι ιδιαίτερο για την ομάδα γιατί μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε περισσότερη συνέπεια απ΄ότι στο παιχνίδι στην Αθήνα. Θα πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των λαθών μας, να είμαστε πιο επιθετικοί κάτω από το καλάθι και να δείξουμε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες ώστε να τις εκμεταλλευτούμε».

Πηγή: Sport-fm.gr