Δεν θα είναι λίγες οι ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού το προσεχές καλοκαίρι. Πολλά θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές που αυτήν τη στιγμή αγωνίζονται ως δανεικοί.

Κάποιοι από αυτούς θα επιτρέψουν στο Ρέντη, κάποιοι θα δοθούν ξανά δανεικοί, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και πωλήσεις, σε έναν τομέα που η πειραϊκή ΠΑΕ τα έχει πάει πάρα πολύ καλά τα τελευταία χρόνια.

Το πιο «hot» όνομα αυτήν τη στιγμή είναι του Παναγιώτη Ρέτσου. Στον Πειραιά θέλουν να βάλουν… σίγαση στις «σειρήνες» για τον παίκτη, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, από τη στιγμή που για τον 19χρονο οι προτάσεις που θα έρθουν φαίνεται πως θα είναι παραπάνω από 10 εκατ. ευρώ. Και όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο θα αυξάνεται το ποσό… Πάντως, το δεδομένο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι ότι η Γκλάντμπαχ ασχολείται πιο «ζεστά» από κάθε άλλη ομάδα.

Στη θέση των στόπερ υπάρχει και ο Δημήτρης Σιόβας. Ήδη από χθες ακούγεται ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει την καριέρα του Ισπανία. Στη Λεγανές έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και ο σύλλογος της Μαδρίτης σίγουρα θέλει να τον κρατήσει. Βεβαίως, αυτό δεν είναι και το πλέον εύκολο, καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει καν την παραμονή του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πάντως, η Ιβηρική πιθανόν να είναι η κατοικία του 28χρονου αμυντικού και τη νέα σεζόν.

Σημερινά δημοσιεύματα φέρουν να ενεργοποιείται και η Σταντάρ Λιέγης για τον έτερο αριστεροπόδαρο στόπερ που είναι δανεικός, τον Κωνσταντίνο Λαΐφη. Ο Κύπριος ικανοποίησε απόλυτα τους επιτελείς του βελγικού συλλόγου, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να καταβάλουν το  ποσό των 2.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, για να καλύψουν τη ρήτρα αγοράς του.

Τέλος, στο… τραπέζι των πωλήσεων υπάρχει και το όνομα ενός εξτρέμ. Του Φελίπε Πάρντο, που αγωνίζεται στη Νάντ. Στο συμβόλαιο του Κολομβιανού υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 5 εκατ. ευρώ. Χρήματα, ωστόσο, που οι Γάλλοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν. Έτσι, θα μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πάντως δύσκολα θα ενδώσουν σε ένα ποσό μικρότερο των 2 εκατ. ευρώ, αφού είχαν αποκτήσει τον Πάρντο από την Μπράγκα με τα διπλάσια.