Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου, με την πέτσα
- 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοτριμμένες
- 1 κ. σ. αποξηραμένα μυρωδικά
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- 125 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Καρυκεύστε το κοτόπουλο παντού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το κοτόπουλο, με την επιδερμίδα προς τα κάτω, για 8- 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά.
- Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και ψήστε το για 6- 8 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει παντού. Αφαιρέστε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
- Αν το τηγάνι είναι στεγνό, ρίξτε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 8- 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τα μυρωδικά και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέστε το αλεύρι, ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε για 2- 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξτε το ζωμό και ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει.
- Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, με την πέτσα προς τα πάνω. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς και το κοτόπουλο να ψηθεί.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, επαναφέρετε τη σάλτσα σε σιγοβράσιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και γαρνίρετε το μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε.