Αν και ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, ο Γιάννης Μανιάτης ήταν εκείνος που εντυπωσίασε με την απόδοσή του.
Ο διεθνής μπακ, όπως φαίνεται βαδίζει στα χνάρια του… Φρανσουά Μοντέστο.

Ο Κορσικανός ήρθε στη χώρα μας ως δεξί μπακ, ωστόσο μόνο σε αυτή τη θέση δεν αγωνίζεται. Οι καταστάσεις και οι ανάγκες της ομάδας κατά καιρούς τον οδήγησαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ως αμυντικό χαφ.

Υπενθυμίζουμε, πως αυτήν τη στιγμή όλοι οι κλασικοί αμυντικοί χαφ των “ερυθρολεύκων” είναι στα… πιτς, αφού Πάμπλο Ορμπάιθ, Αριέλ Ιμπαγάσα, Ζαν Μακούν και Λιούμπομιρ Φέισα αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Ο Μοντέστο αποδείχθηκε σε πολυεργαλείο, αφού σε κάθε παιχνίδι αποδίδει τα μέγιστα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να τον υπολογίζει σε όποια θέση του ζητήσει.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως ακολουθεί και ο Γιάννης Μανιάτης, αφού γι’ άλλη θέση αποκτήθηκε και αλλού… καθιερώθηκε. Το ντεμπούτο του στους Πειραιώτες ήταν στις 23 Ιανουαρίου του 2011 κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη. Αυτό ήταν και το πρώτο ματς που αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ δείχνοντας καλά στοιχεία. Όπως φάνηκε και από το παιχνίδι κόντρα στους Μασσαλούς, ο 25χρονος άσος δείχνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Θήβα, όμως οι… κατάσκοποι του Πανιωνίου τον εντόπισαν και το 2004 φόρεσε τα “κυανέρυθρα”. Στους Νεοσμυρνιώτες είχε πολύ καλή απόδοση ως δεξιός οπισθοφύλακας τραβώντας τα βλέμματα των μεγάλων ελληνικών ομάδων, με τον Ολυμπιακό να προχωρά στην απόκτησή του το 2009.

Επίσης, αρχίζει να κερδίζει θέση και στην Εθνική ομάδα, καθώς είθισται να βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος.

Μπορεί στους περισσότερους αγώνες να μην έπαιρνε φανέλα βασικού, όμως όποτε είχε χρόνο συμμετοχής, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα. Πλέον, μετά και την πορεία που είχε ο πολυθεσίτης Φρανσουά Μοντέστο, όπως φαίνεται, ο Μανιάτης ακολουθεί τα… χνάρια του.

Πηγή: sday.gr