Ένα νομικό ζήτημα διαδικαστικού χαρακτήρα το οποίο αφορά την προσεχή Γενική Συνέλευση, έφερε την αναβολή της υπογραφής του MoU για την Τρίτη.

«Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει», υποστηρίζουν οι δύο πλευρές, αφού αμφότερες θεωρούν πως αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Αλ Σαούντ να υπογράφουν το προσύμφωνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Τζίγκερ έστειλαν τη φόρμα από το βράδυ της Πέμπτης στον πληρεξούσιο του Πρίγκιπα, Παναγιώτη Πετρόπουλο, περιμένοντας την επιστροφή του με υπογραφές, ώστε να πράξουν το ίδιο και να ολοκληρωθεί το προσύμφωνο.

Αυτό δεν έγινε καθώς προέκυψε ένα νομικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το ότι ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΠΑΕ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 21 Νοεμβρίου. Τρεις μόλις μέρες πριν τη γενική συνέλευση της 24ης του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με την νομοθεσία όμως, οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις μετοχές τους, πέντε ημέρες νωρίτερα ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στη Γ.Σ. Άρα, ο Σαουδάραβας δεν θα έχει προλάβει να πάρει τις μετοχές από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να πάει στην συνέλευση ως μεγαλομέτοχος και να ορίσει το δικό του Δ.Σ.

Ως εκ τούτου, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να ξεπεραστεί γρήγορα το συγκεκριμένο νομικό ζήτημα. Να καταθέσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τις μετοχές του από πριν, ούτως ώστε όταν τελειώσει ο έλεγχος, ο πρίγκιπας να δώσει το ok και να πάρει τις μετοχές. Με την πλευρά του Σαουδάραβα να ισχυρίζεται πως η πλευρά Τζίγκερ είναι θετική για κάτι τέτοιο. Αλλά κι αυτό να μην γίνει, μπορεί να μετατεθεί η Γενική Συνέλευση, κάτι που όμως θα καθυστερήσει την διαδικασία κατά μία εβδομάδα το πολύ.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο κ. Πετρόπουλος έστειλε το αναμενόμενο αίτημα για τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: sportfm.gr