Την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα προανήγγειλε ο Παναγιώτης Περάκης, μέλος της Επιτροπής, μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Εάν ο πρίγκιπας έχει ιθαγένεια από κάποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αλλάζει», πρόσθεσε.
Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Περάκη, μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 και στον Βασίλη Σαμπράκο:
-Εάν μπορεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι κάτι περίπλοκο ή θέλει κάποια ειδική γνώμη. Είναι ξεκάθαρο και πολύ φανερό στο νόμο.
–Για τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του πρίγκιπα ότι έχει βρεθεί τρόπος για την έγκριση της ΕΕΑ:
«Αυτό που με προβληματίζει όταν ακούω αυτά είναι η σοβαρότητα των προτάσεων. Αν κάποιος θέλει στα αλήθεια να βάλει τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ, υποθέτω ότι πρώτα πρέπει να έχει δει εάν γίνεται. Αν θέλει να την κάνει και να μην είναι νόμιμη είναι άλλο θέμα»
Σαν φυσικό πρόσωπο με μετοχές κάτω του 10% δεν χρειάζεται άδεια. Εκτός κι αν είναι πολλά φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν σαν μια ομάδα, που έχουν αποφασίσει να ασκήσουν μαζί τη διοίκηση, οπότε θέλουν την άδεια τότε της Επιτροπής»
-Εάν μπορούν το σύνολο των μετοχών να το «σπάσουν» σε τμήματα του 7% και να περάσει έτσι την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Δεν μπορεί, ούτε τότε. Νομίζω ότι παλιότερα υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση με την ΠΑΕ Άρης. Είχαν μαζευτεί κάποιοι, υποτίθεται ο καθένας από ένα μονοψήφιο ποσοστό στα χέρια του, και ήθελαν να πάρουν τον Άρη. Πίσω τους κρυβόταν κάποιος άλλος. Τελικά, βάσει και της λογικής που σας είπα δεν τους επετράπη να πάρουν μετοχές.
Κάτι αντίστοιχο, αυτές τις ημέρες, γίνεται και με μια άλλη ομάδα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάντως, αν κάποιος έχει ελληνική ή ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι 10% δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρει μετοχές και δεν χρειάζεται άδεια. Αν είναι εταιρεία ή νομικό πρόσωπο χρειάζεται άδεια οποιοδήποτε ποσοστό και να έχει. Από 10% και πάνω χρειάζονται άδεια και φυσικά πρόσωπα.
Δεν μπορεί ένας Σαουδάραβας ή μια εταιρεία Σαουδικής Αραβίας, αλλά ούτε μια ευρωπαϊκή εταιρεία που μέτοχος θα είναι Σαουδάραβας».
Πηγή: sportfm.gr