Εβδομάδα κρίσης θα είναι η τρέχουσα για το θέμα των επενδυτών στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ για το 54,7% των μετοχών του, ωστόσο οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ θέλουν ο «Τζίγκερ» να περιμένει την πρόταση που μπορεί να φέρει η «Arboris Capital».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δείχνει να έχει πειστεί για την αξιοπιστία της πρότασης του πρίγκιπα, αλλά και την οικονομική του οντότητα. Κάποιες πληροφορίες λένε πως στο προσχέδιο πρότασης που έστειλε ο Αλ Σαούντ περιλαμβάνεται και φωτοτυπία εγγυητικής τραπέζης ύψους 70 εκατ. ευρώ, δηλαδή για τα 20 εκατ. ευρώ που δεσμεύεται να βάλει άμεσα στην ΠΑΕ και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ που υπόσχεται να βάλει μέχρι το καλοκαίρι.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ, είτε λόγω επιφυλάξεων για τον πρίγκιπα είτε επειδή θεωρούν πως αν υπάρχουν δύο προτάσεις θα πρέπει να επιλεγεί η καλύτερη (ή και για τους δύο λόγους) θέλουν από τον «Τζίγκερ» να μη βιαστεί να κλείσει τη συμφωνία με τον Αλ Σαούντ, αλλά να περιμένει την πρόταση (για το 90% της ΠΑΕ) που δεσμεύεται να φέρει εντός 20 ημερών από την ημέρα που θα ακούσει το «ναι» η Arboris Capital. Μάλιστα το αίτημα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη γενική συνέλευση της Τρίτης ή ακόμη περισσότερο στο ΔΣ που θα ακολουθήσει.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ωστόσο, ανησυχεί μήπως περιμένοντας την Arboris Capital χαθεί πολύτιμος χρόνος με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ ή (ακόμη χειρότερα) δεν δεχτεί να περιμένει και αποσύρει το ενδιαφέρον του. Αν οι μέτοχοι επιμείνουν στην αναμονή του «Τζίγκερ», ο τελευταίος θα τους ζητήσει να δεσμευτούν εγγράφως πως θα καλύψουν το ποσό που θα έβαζε ο πρίγκιπας. Κάτι που είναι μάλλον απίθανο να δεχτούν οι άλλοι μέτοχοι.

Βιάζεται ο πρίγκιπας

Από την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ διαρρέεται πως θέλει να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα η συμφωνία και δεν θα περιμένει πολύ. Μάλιστα λέγεται πως-αν όλα εξελιχθούν όπως θέλει-σκοπεύει να έρθει στην Αθήνα την Παρασκευή συνοδευόμενος από έναν ξάδερφό του (επίσης πρίγκιπα), έναν συνεργάτη του στις επιχειρήσεις του και τους νομικούς του συμβούλους για να συναντηθεί και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη κλείνοντας τη συμφωνία. Οι υπογραφές στο προσχέδιο αναμένεται να πέσουν μέχρι την Τετάρτη, αν οι άλλοι μέτοχοι της ΠΑΕ δεν επιμείνουν σε αναμονή.

Αντιδρά ο Βγενόπουλος

Λήγει σήμερα η προθεσμία που είχε δώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να πάρει εγγυήσεις στο θέμα του γηπέδου και από τη στιγμή που είναι απίθανο να υπάρξει άλλη επίσημη θέση του «Τζίγκερ» (καθώς θεωρεί πως υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες που τηρήθηκαν, όπως ανέφερε και ο Βαγγέλης Σαμαράς), αναμένεται η αντίδραση του «Mr MIG». Ο τελευταίος, που αναμένεται να αποσύρει την πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ, θεωρεί πως η πλευρά Βαρδινογιάννη οφείλει να δεσμευτεί εγγράφως για το θέμα του γηπέδου.

* Τη δεύτερη μέρα του ρεπό τους θα απολαύσουν τη Δευτέρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη. Βέβαια, η Παιανία θα είναι άδεια λόγω της απουσίας των πολλών διεθνών.

Πηγή: sport-fm.gr