Σημαντικό πλήγμα στην αίγλη και την αξιοπιστία του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας επέφερε η χθεσινή αποκάλυψη για τον Μαυροβούνιο διαιτητή Ζόραν Σοτούλοβιτς, ο οποίος πιάστηκε να προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα Ελλάδα – Μαυροβούνιο.

Ο διαιτητής, ο οποίος αποβλήθηκε από τη διοργάνωση και κινδυνεύει με δια βίου αποκλεισμό από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, αποκαλύφθηκε όταν οι συνάδελφοί του και διαιτητές στον επίμαχο αγώνα, κατήγγειλαν προσπάθεια να τους πείσει να βοηθήσουν την εθνική της πατρίδας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαυροβούνιος διαιτητής αποδέχθηκε τις κατηγορίες, σημειώνοντας παράλληλα, ότι αποφάσισε να προβεί σε αυτή την ενέργεια, αφού πρώτα είχε κάνει το ίδιο πράγμα και παράγοντας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αποφεύγοντας όμως να τον κατονομάσει.

Τον ισχυρισμό του αυτό δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής οι τρεις διαιτητές του αγώνα Ελλάδα – Μαυροβούνιο, γεγονός που κάνει την πειθαρχική επιτροπή της FIBA να μην τον θεωρεί αληθή. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν παράγοντες της ΕΟΚ σχετικά με τον ισχυρισμό του Σοτούλοβιτς.