Αρνητικά απάντησαν η διοίκηση της ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ σε πρόταση που έφτασε από το Ντουμπάι για τον Ισπανό τεχνικό. Ο Σταύρος Αδαμίδης έδειξε εμπράκτως πως πιστεύει τον 47χρονο προπονητή, ο οποίος δέχθηκε κριτική για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά και τα πλέι οφ του Europa League.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «SportDay», τον Ιούνιο Άραβες προσέγγισαν τον Χιμένεθ και του πρόσφεραν 1,6 εκατ. ευρώ για να αναλάβει κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα της χώρας. Παρά την εξαιρετική οικονομικά πρόταση, ο Ισπανός δεν ενθουσιάστηκε με το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλωστε, πριν λίγες εβδομάδες είχε συμφωνήσει με τον Σταύρο Αδαμίδη πως θα μείνει στην «Ένωση» και θα παλέψει – έχοντας επιλέξει εκείνος τους παίκτες του ρόστερ και κάνοντας προετοιμασία μαζί τους – για κάτι καλύτερο τη φετινή σεζόν. Αν και η ομάδα από το Ντουμπάι άκουσε το «όχι» του Χιμένεθ, κατέθεσε πρόταση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για να τον πείσει.

Παρόλα αυτά, διοίκηση δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να ενδώσει στην εξαιρετική πρόταση που έγινε, μολονότι αυτή ανέβηκε προφορικά μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ. Παρότι τα χρήματα ήταν πολλά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκέφτηκαν ποτέ το ενδεχόμενο να δώσουν την έγκρισή τους να φύγει ο Χιμένεθ από την ομάδα και με αυτό τον τρόπο έδειξαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του.

Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από τότε και στον Ισπανό προπονητή ασκήθηκε κριτική για την εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά και τα πλέι οφ του Europa League, όμως ο κ. Αδαμίδης συνεχίζει να στηρίζει τον Χιμένεθ. Και μολονότι δεν μπόρεσε να υλοποιήσει όλες τις εισηγήσεις του 47χρονου προπονητή, ποντάρει πάνω του, έχοντας ως δείγμα τη βελτίωση που έδειξε η ομάδα πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας αναμένεται να εξηγήσει ο Σταύρος Αδαμίδης στους παίκτες που οφείλονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ σκοπεύει να καλύψει μέρος των οφειλών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα με τα χρήματα που θα πάρει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ από τα τηλεοπτικά. Πάντως, ο κ. Αδαμίδης δεν χάνει την ελπίδα πως μέχρι αύριο μπορεί να ειδοποιήσει ο μεγαλομέτοχος πως θα στείλει κάποιο έμβασμα, αλλά ακόμη κι αν συμβεί αυτό, δεν αναμένεται να ξεπερνά κατά πολύ το τελευταίο των 170.000 ευρώ.

Αρκετές είναι οι πιθανότητες ο Τραϊανός Δέλλας να αγωνιστεί την επόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες με την Αντερλεχτ. Ο 35χρονος αμυντικός προπονήθηκε κανονικά στη χθεσινή προπόνηση και δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός δεν θέλει να βιαστεί και να τον ρίξει ξανά στη μάχη. Ενδεχόμενη παρουσία του «Τράι» θα λύσει εν μέρει και τα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος θα μπορέσει έτσι να υλοποιήσει μία σκέψη του για τα χαφ (υπενθυμίζουμε ότι ο Μάκος είναι τιμωρημένος, ο Καφές τραυματίας και ο Βάργκας ανέτοιμος), προωθώντας στη μεσαία γραμμή τον Κάλα.

Πηγή: sport-fm.gr