Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η μετακόμιση του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν τους «δράκους» ότι θα ενεργοποιήσουν την προφορική συμφωνία τους και ο 24χρονος χαφ θα «κλείσει» μέχρι το Σαββατοκύριακο στο «τριφύλλι».

Η αναμενόμενη αποχώρηση του Νταμιέν Πλεσί ανοίγει οριστικά το δρόμο της απόκτησης του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο. Ο Πορτογάλος μέσος περίμενε υπομονετικά όλον αυτόν τον καιρό να βρουν την άκρη στον Παναθηναϊκό, αφού ξέρει ότι ο Φερέιρα τον υπολογίζει για βασικό στο 4-3-3 που χρησιμοποιεί. Ο διεθνής χαφ θα αγωνιστεί με την εθνική Πορτογαλίας στο φιλικό της Τετάρτης με το Λουξεμβούργο και μετά θα έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ο 24χρονος μέσος θα αποκτηθεί, όπως όλα δείχνουν, ως δανεικός για έναν χρόνο και είναι πολύ πιθανό να μπει οψιόν για την αγορά του, για το επόμενο καλοκαίρι, που θα είναι ωστόσο αρκετά υψηλή.

Αν ολοκληρωθεί του Κάστρο μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα μπει στη λίστα του Παναθηναϊκού για τα δύο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Το πιθανότερο σενάριο βέβαια είναι να χρησιμοποιηθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αφού παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, δεν θα έχει κάνει αρκετές προπονήσεις με το «τριφύλλι».

Με Βιτόλο-Κουίνσι βασικούς

Αντίθετα με τον Κάστρο, βασικοί στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς αναμένεται αν χρησιμοποιηθούν οι Βιτόλο και Κουίνσι, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Ισπανός μέσος κάνει ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης για το πόδι του και θα πάρει τη θέση του Σιμάο, ενώ ο Γκανέζος χαφ, ο οποίος γυμνάζεται κανονικά, θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Μαρίνου. Με τον τρόπο αυτόν, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα μπροστά, ενώ πέραν του Λέτο θα μπορεί να απειλήσει και από τα δεξιά και να μην είναι προβλέψιμος.

Όσον αφορά τον Ζεκά, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον τετρακέφαλο και γυμνάζεται κανονικά, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει κόντρα στη Μακάμπι αφού έχουν προβάδισμα οι Κατσουράνης και Νίνης στα χαφ, ενώ ο Λέτο στα αριστερά… δεν βγαίνει. Το σχήμα που σκέφτεται αν παρατάξει ο τεχνικός των «πράσινων» θα το δοκιμάσει σε φιλικό κόντρα στην ομάδα Νέων του Ρότσα.

Πηγή: Sport-fm.gr