Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γόντικα για την επισημοποίηση της συνέχισης της συνεργασίας τους και συζήτησαν ποιους, τι και σε ποια θέση χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός.

Το μειωμένο μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του, δεν φοβίζει τον Φερέιρα, ο οποίος έχει καλή γνώση της λατινοαμερικάνικης αγοράς αλλά και ταλέντων της πατρίδος του.

Ξέρει επίσης, πως ένας Έλληνας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ενδεχομένως να κοστίσει περισσότερο από έναν ξένο. Κι αυτό, γιατί, στο… χορό του Έλληνα θα μπούνε κι άλλες ομάδες από την Ελλάδα ενώ παράλληλα, είναι γνωστή η τακτική των μικρομεσαίων ομάδων οι οποίες ζητάνε… τον ουρανό με τα άστρα από τους μεγάλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό, οδηγεί στην απόφαση οι διοικούντες να έχουν περισσότερο το νου τους στη λίστα που τους έχει δώσει ο Φερέιρα με ταλαντούχους παίκτες από την Πορτογαλία και την Λατινική Αμερική και αν κάτι στραβώσει, τότε μπορεί να γίνει το… μπάσιμο στην ελληνική αγορά.

Προϋπόθεση για να γίνουν αγορές, είτε από το εξωτερικό, είτε από την Ελλάδα, είναι να γίνουν πρώτα πωλήσεις. Αυτό που επείγει είναι να μπει χρήμα στα ταμεία του συλλόγου για να μπορεί να κινηθεί ο τεχνικός διευθυντής που θα έρθει.

Όσον αφορά ο θέμα του τεχνικού διευθυντή, αυτό θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα, με τους Ζήση Βρύζα και Τζιανλούκα Νάνι να παραμένουν τα δύο φαβορί. Ο Αδαμάντιος Πολέμης μετά το τέλος της σύσκεψης της διοικούσας επιτροπής είχε πει πως προτιμά Έλληνα για τη θέση αυτή, μια και προπονητής θα είναι ξένος.

Αυτό υποδεικνύει ως επικρατέστερο για τεχνικό διευθυντή τον Βρύζα, ο οποίος όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Εθνική Ελλάδος και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Από την άλλη, ο Νάνι ξέρει πολύ καλά την ξένη αγορά και σε περίπτωση που μπλοκάρει λίγες μέρες ακόμη με του Βρύζα, τότε, πιθανότατα να προσληφθεί αυτός για τη θέση του… διευθυντή στα θέματα των μεταγραφών.

Πηγή: sportfm.gr