Στο 0-0 έμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Νιούκαστλ και μετά τον αποκλεισμό της από τη Μάνστεστερ Σίτι στο Κύπελλο (1-0) έμεινε άλλον έναν αγώνα χωρίς γκολ στην επίθεση, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Άφησε έτσι τους διεκδικητές του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ να ελπίζουν ακόμη σε ανατροπή.

Ά Ημίχρονο

Ανανεωμένη παρουσιάστηκε η Νιούκαστλ στους οπαδούς της αφού μπήκε αφιονισμένη στο πρώτο εικασάλεπτο και έπαιξε ως ίσο προς ίσο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός για τους δύο αντιπάλους με τις τελικές προσπάθειες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ακόμη και στη διάρκεια όμως της ανεβασμένης απόδοσης των γηπεδούχων η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έχασε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του ματς. Την πρώτη από αυτές τη σπατάλησε ο Ερνάντες ή μάλλον την έβγαλε ο Κρουλ. Ο πορτιέρο των «καρακαξών» πρόλαβε και έβαλε το χέρι του τελευταία στιγμή μπροστά στο πόδι του Μεξικανού στράικερ που σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή μόνος του μετά από όμορφη προσπάθεια και μπαλιά του Ρούνεϊ.

Στη δεύτερη μεγάλη φάση των «κόκκινων διαβόλων» ο Ρούνεϊ και πάλι αφού έκανε τα πάντα τέλεια και έφτασε απέναντι από τον Κρουλ από ιδανική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια. Ακόμη και έτσι όμως ο Άγγλος επιθετικός ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των φιλοξενούμενων και ανέβαζε την απόδοσή του και μαζί την ομάδα του με το πέρασμα της ώρας.

Από το 20λεπτο και μετά η Γιουνάιτεντ πήρε τα ηνία του αγώνα, κυκλοφορούσε την μπάλα δημιουργούσε πολλούς κινδύνους όμως η Νιούκαστλ άντεχε. Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου οπισθοχώρησαν, έκλεισαν τους χώρους και περιμένοντας υπομονετικά στην περιοχή τους κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερη από το τελείωμα του πρώτου. Στο πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε κυριολεκτικά τις «καρακάξες» στην περιοχή τους και γέμιζε συνεχώς κάπως παράδοξα πάντως την μπάλα στην εστία του Κρουλ.

Το ένα κόρνερ διαδεχόταν το άλλο όμως οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον την τελευταία στιγμή πάντα τα χαλούσαν και δεν κατάφερναν να βγάλουν τη σωστή τελική πάσα μπροστά. Ο Ράιαν Γκιγκς ήταν αυτός πάντως που έχασε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του ημιχρόνου. Πρώτα με μία κεφαλιά στα χέρια του Κρουλ και έπειτα με ένα πλασέ μόνος του από το ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα του Εβρά, με την μπάλα να ξύνει το αριστερό δοκάρι.

Τόσο ο Ουαλός επιθετικός όσο και ο Τσικαρίτο δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά και η Γιουνάιτεντ με τον Ρούνεϊ να προσπαθεί αλλά να μην περνάει η μπάλα από τους αμυνόμενους έδειχνε μπλοκαρισμένη. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και πέναλτι σε χέρι παίκτη της Νιούκαστλ που κόντραρε σουτ του Ρούνεϊ με τον διαιτητή όμως να δείχνει παίζεται.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να είναι οι ομάδες που πανηγύρισαν περισσότερο ίσως ακόμη και από τη Νιούκαστλ. Έχουν την ευκαιρία τώρα στους αγώνες της Τετάρτης να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και να μπουν ξανά στο κυνήγι του τίτλου, που η Γιουνάιτεντ δε λέει να καθαρίσει με τίποτα.

πηγή: sportfm