Πολύ καλός ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι. Ο Έλληνας άλτης πήρε την 5η θέση με άλμα στα 5,61 μ. και θα μπορούσε να ήταν μέσα στα μετάλλια αν έβγαινε το μεγάλο κόλπο που είχε σχεδιάσει. Ο Κ. Φιλιππίδης εκίνησε τον αγώνα από τα 5.41 μ. ύψος που πέρασε με τη δεύτερη και συνέχισε ξεπερνώντας με την πρώτη τα 5.51 μ. και 5.61 μέτρα. Στην συνέχεια είχε μια άκυρη στα 5.71 μ. και αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειες του στα 5.76 μ., αφού εκεί κρίνονταν τα μετάλλια. Δυστυχώς, όμως ο Φιλιππίδης είχε δύο άκυρες προσπάθειες.

Ο ίδιος δήλωσε «Όλα πήγαν πολύ καλά. Από την στιγμή που έχασα την πρώτη προσπάθεια στα 5.71 μ. δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω εκεί γιατί στο επόμενο ύψος θα κρίνονταν τα μετάλλια. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ κάθε φορά που αγωνίζομαι. Ήταν δύσκολος τελικός με πολύ δυνατό ανταγωνισμό που έμοιαζε πολύ με Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήξερα ότι για να διεκδικήσω κάτι καλό θα έπρεπε να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ».

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας του και των αγώνων αφού ξεπέρασε τα 6,03 μέτρα.Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο επίσης Γάλλος Ζερόμ Κλαβιέρ με 5.76 μ. με τον Γερμανό Μάλτε Μορ να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 5.71 μέτρα.