Μπορεί η Ρεάλ να είχε δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά. Μπορεί ο Καρίμ Μπενζεμά να μπήκε στο παιχνίδι στο 65’ και ένα λεπτό αργότερα να άνοιξε το σκορ κόντρα στην πρώην ομάδα του, όμως ο Γκομίς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ψύχραιμο πλασέ στο 83’ ισοφάρισε για την Λιόν και ανέστειλε την νίκη της Ρεάλ στο «Ζερλάν» για… άλλη φορά. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα κριθεί η πρόκριση στους «8» του Champions League, με την ομάδα του Μουρίνιο να έχει πλέον το προβάδισμα.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο η Λιόν είχε τη υπεροχή των κινήσεων και θα μπορούσε να φτάσει και στο γκολ αλλά η δυστοκία του Γκομίς στο 34’ στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ με κινητήριους μοχλούς τους Ντι Μαρία και Ρονάλντο, προσπάθησε να φτάσει στα καρέ του Γιορίς, χωρίς να έχει όμως την κλασσική ευκαιρία.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τη Ρεάλ να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να φτάνει δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Γιορίς. Αρχικά ο Ρονάλντο στο 49’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Γιορίς και ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος είχε την ίδια τύχη και σταμάτησε στο οριζόντιο.

Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας του Μουρίνιο συνεχίστηκε και σε αυτό το πλαίσιο απέσυρε τον Αντεμπαγιόρ και πέρασε τον Μπενζεμά στο 65’. Ένα λεπτό αργότερα και με την πρώτη του επαφή με την μπάλα ο πρώην επιθετικός της Λιόν την έστειλε στα δίχτυα και σε δείγμα σεβασμού δεν πανηγύρισε. Οι παίκτες της «βασίλισσας» είχαν κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη και φυσικά για να σπάσουν την παράδοση που τους θέλει να «κακοπερνάνε» στο Ζερλάν.

Η Λιόν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο Γκομίς, μοιραίος μέχρι εκείνη την ώρα, εκμεταλλεύτηκε στην σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 83’.

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κρις, Λοβρέν, Κάλστρομ (77′ Πιάνιτς), Μπάστος (69′ Πιέ), Ρεβεγιέρ, Γκομίς, Ντελγκάδο (69′ Μπριάντ), Σισοκό, Τουλαλάν, Γκουρκίφ
Στον πάγκο οι: Βερκούτρ, Γκασαμά, Ντιακατέ, Πιάνιτς, Γκοναλόν

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Αλόνσο, Αρμπελόα, Ντι Μαρία, Εζίλ (75′ Μαρσέλο), Κεντίρα (68′ Ντιαρά), Αντεμπαγιόρ (65′ Μπενζεμά)
Στον πάγκο οι: Αντάν, Κακά, Γκρανέρο, Αλμπιόλ

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Στακ (Γερμανία)
Γήπεδο: Ζερλάν

Πηγή:  sportfm.gr