Πολύ κακό για το τίποτα τελικά, καθώς έπειτα από όσα έγιναν με την αναβολή ή μη του αγώνα του με τον ΟΦΗ στην Ηράκλειο, ο ΠΑΟΚ πήρε πολύ εύκολη και ξεκούραστη νίκη με 5-0 και παραμένει στην 4η θέση, στο +6 από τον Άρη που παίζει την Κυριακή (9/2) με τον Παναθηναϊκό.

Ο αγώνας… τελείωσε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν από νωρίς με 2-0 και οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες. Στο 2′ για να τα πάρουμε με τη σειρά, ο Σαμάτα με κοντινή κεφαλιά, μετά την απόκρουση του Χριστογεώργου σε σουτ που έγινε, έκανε το 0-1 και στο 8′ ο Πέλκας εξ επαφής, μετά το γύρισμα του Μεϊτέ από αριστερά, έγραψε το 0-2.

Ο «δικέφαλος του βορρά», με λίγα λόγια, είχε ήδη βάλει βάσεις νίκης και στο 12′ αυτή οριστικοποιήθηκε καθώς οι Κρητικοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σενγκέλια για σκληρό μαρκάρισμα στον Κωνσταντέλια. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που ήταν ήδη πίσω με 0-2 έπρεπε να παίξει όλο το ματς με 10 παίκτες και δεν γινόταν να ανατρέψει τα δεδομένα.

Έτσι, το παιχνίδι έγινε πολύ εύκολο για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 29′ πήραν, μέσω VAR, πέναλτι για χέρι Χριστόπουλου σε σουτ του Ότο, με τον Σβαμπ να εκτελεί στο 30′ για το 0-3, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες καθώς το γκολ του Καραχάλιου για τον ΟΦΗ στο 44′ ακυρώθηκε, μετά τον έλεγχο στο VAR, για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Το παιχνίδι, όπως προαναφέρθηκε, είχε ήδη κριθεί και από εκεί και πέρα το θέμα ήταν αν οι γηπεδούχοι θα έβγαζαν μια αντίδραση ή αν οι φιλοξενούμενοι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ. Και τελικά έγινε το δεύτερο.

Στο 58′ ο Μιχαηλίδης με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-4 και στο 67′ σκόραρε ξανά ο Σαμάτα, ο οποίος είχε από τον Μάρτιο του 2023 να βάλει 2 γκολ στο ίδιο ματς, εκμεταλλευόμενος τον… ύπνο της άμυνας μετά τη σέντρα του Πέλκα.

Πολύ εύκολη νίκη, με λίγα λόγια, για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παραμένει στην 4η θέση ό,τι κι αν γίνει στο Άρης – Παναθηναϊκός και περιμένει πλέον το ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου για το Europa League.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Σίλβα, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (83′ Λιούις), Καραχάλιος (71′ Μπάκιτς), Ανδρούτσος, Φούντας (59′ Αποστολάκης), Θεοδοσουλάκης (71′ Ριέρα), Σενγκέλια, Γιούνγκ (59′ Σαλσίδο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Βιετέσκα, Μιχαηλίδης (81′ Κόλεϊ), Ότο (72′ Μπάμπα), Σβαμπ (72′ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ (81′ Θυμιάνης), Πέλκας, Σορετίρε (54′ Πένια), Κωσταντέλιας, Σαμάτα.