Ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω με 0-2 μέχρι το 84ο λεπτό και όλα έδειχναν ότι θα γνώριζε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες στη League Phase του Europa League, στο τέλος όμως με γκολ των Τισουντάλι και Μπάμπα πήρε βαθμό με το 2-2 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, η οποία νωρίτερα είχε μείνει με 10 παίκτες.

«Πρέπει να νικήσουμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να υπάρχει πίεση», έλεγε την παραμονή του αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά οι παίκτες του μάλλον δεν το κατάλαβαν… Αυτό, τουλάχιστον, σκεφτόταν κανείς βλέποντας τους Τσέχους να σκοράρουν στο 2′ με τον Αντού μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι σε σουτ του Σουλτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Θα περίμενε, επομένως, κανείς ότι αυτή η φάση θα ήταν κάτι σαν… καμπανάκι για τους «ασπρόμαυρους» αλλά μάλλον δεν ισχύει αυτό, αφού στο 7′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βίντρα που σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Ο δικέφαλος του βορρά ήταν φανερό ότι δεν πατούσε καθόλου καλά και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια αφού δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει απειλητικός, με τη Βικτόρια Πλζεν, έτσι, να νιώθει άνετα και στο 31′ να ανοίγει το σκορ με την κοντινή προσπάθεια του Χάβελ, αφού το VAR έδειξε αυτή τη φορά ότι δεν υπήρχε οφσάιντ (0-1).

Η ομάδα του Λουτσέσκου, επομένως, βρέθηκε να κυνηγάει και στο 39′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα καθώς ο Βίντρα έγραψε το 0-2 σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι σε σουτ του Αντού.

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του αλλά ο προπονητής του δεν άλλαξε τίποτα στην 11άδα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στα πρώτα λεπτά του οποίου και συγκεκριμένα στο 49′ ο Γιόνι προσπάθησε να μειώσει με σουτ που κόντραρε κιόλας αλλά ο Γεντλίτσκα κατάφερε να αποκρούσει.

Οι «ασπρόμαυροι»… αναθάρρησαν κάπως βλέποντας τους Τσέχους να μένουν με 10 παίκτες στο 70′ λόγω αποβολής του Ντουέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Τσάλοφ όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο 77′ μετά το γύρισμα του Ντεσπόντοφ και ο Κωνσταντέλιας σούταρε βιαστικά, εντός περιοχής, στο 80′, με συνέπεια οι ευκαιρίες να χαθούν.

Οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είδαν τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στον Γίρκα που είχε μεγάλη φάση στο 83′, ήθελαν οπωσδήποτε ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι και το πέτυχαν στο 84′ με την κεφαλιά του Τισουντάλι μετά το γύρισμα του Ντεσπόντοφ.

Το σκορ ήταν πλέον 1-2, η Τούμπα είχε πάρει φωτιά και ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 93′: Σέντρα του Ζίβκοβιτς, κεφαλιά-πάσα του Καμαρά και ο Μπάμπα με νέα κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-2 και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο της βαθμό στο φετινό Europa League.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (66′ Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Γιόνι (76′ Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66′ Τισουντάλι).

Βικτόρια Πλζεν: Γεντλίτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γεμέλκα, Χάβελ, Σόικα, Κάλβαχ, Καντού, Βίντρα (61′ Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73′ Χάιντα).