Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, τόνισε ότι στη φάση αυτή οι νίκες είναι αυτές που έχουν σημασία, ενώ επεσήμανε πως οι ομάδες χτίζονται με τον καιρό.

Στην αρχική του δήλωση μετά την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague με 74-68 απέναντι στη Ζάλγκιρις, ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα, όπως είδατε κι εσείς, το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε, αφού η Ζάλγκιρις είχε ήδη δείξει κόντρα στην Μπαρτσελόνα τι τύπου μπάσκετ παίζει φέτος. Είναι μια ομάδα που κυνηγάει τις κατοχές και πιέζει έντονα για το κλέψιμο. Εμείς σε κάποια σημεία ήμασταν αφελείς και δεν αντιδράσαμε όπως θα έπρεπε. Ωστόσο, είχαμε διαρκώς το προβάδισμα και τη δυνατότητα να ανοίξουμε τη διαφορά στους 20 πόντους. Παρ’ όλα αυτά, πήραμε μερικές βιαστικές αποφάσεις, κάναμε λάθη στην επικοινωνία και η Ζάλγκιρις έμεινε στο παιχνίδι. Όταν το σκορ πλησιάζει, η αντίπαλη ομάδα παίρνει μομέντουμ και ευστοχεί σε δύσκολα σουτ, αλλά στο τέλος πήραμε τις σωστές αποφάσεις».

Συνεχίζοντας, είπε: «Δεν θέλω να εμφανίζομαι δυσαρεστημένος ή να παραπονιέμαι μετά από μια νίκη. Κάθε νίκη στην Euroleague είναι πολύτιμη. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, και είναι φυσιολογικό. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Πολλοί από τους παίκτες μας δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας, και αυτό είναι το ζητούμενο: να φτάσουμε όλοι σε ένα κοινό επίπεδο. Αυτό, όμως, χρειάζεται χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τη στατιστική του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Θα έλεγα ότι όλα με ενοχλούν. Το παιχνίδι γίνεται αποδοτικό όταν η ομάδα έχει σταθερό ρυθμό, ξέρει πώς να κινείται και πώς να πασάρει με υπομονή. Τα νούμερα δεν ήταν φυσιολογικά για εμάς. Έχουμε παίκτες που τώρα ενσωματώνονται στην ομάδα και είναι καίριοι. Όμως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δουλέψεις και να βελτιωθείς. Καμία ομάδα δεν εντυπωσιάζει ακόμα με την απόδοσή της στην Euroleague. Ακόμα και οι ομάδες που έχουν δύο νίκες δεν έχουν κάνει άψογες εμφανίσεις. Το επίπεδο της απόδοσης θα ανέβει όσο οι παίκτες και οι προπονητές συνεχίζουν να δουλεύουν. Όλοι έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την ομάδα, αλλά η δημιουργία μιας ομάδας απαιτεί χρόνο. Αυτός είναι ο τρόπος που γνωρίζω».