Λίγη μόλις ώρα μετά την επική νίκη με 1-2 μέσα στο Λονδίνο επί της φιναλίστ του Euro Αγγλίας, οι παίκτες της εθνικής μας ομάδας με ανάρτησή τους στα social media αφιέρωσαν όπως είχαν προαναγγείλει το «διπλό» στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 31 του χρόνια.

Συγκεκριμένα, έγραψαν στο X:

«Για σένα….England-Greece 1-2»

Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα, οι διεθνείς μας δεν άντεξαν την πίεση και τον πόνο που βιώνουν το τελευταίο 24ωρο από την απώλεια του φίλου και συμπαίκτη τους και πήγαν προς την εξέδρα όπου βρισκόντουσαν οι σχεδόν 5 χιλιάδες έλληνες φίλαθλοι, για να τιμήσουν τον Μπάλντοκ, κρατώντας μια φανέλα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή με το εθνόσημο στο στήθος.

Κόσμος και σύσσωμη η Εθνική ομάδα φώναξαν το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ, με πολλούς από τους ποδοσφαιριστές μας να μην μπορούν να κρατήσουν τα συναισθήματά τους και να ξεσπούν σε λυγμούς.

Γιοβάνοβιτς: Η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα όλων μας

«Ήταν έντονο όλο αυτό το 24ωρο από τη στιγμή που μάθαμε την είδηση για τον Μπάλντοκ. Είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ο καθένας με τον τρόπο του έπρεπε να προετοιμάσει τον εαυτό του. Ο καθένας έπρεπε να δώσει το μάξιμουμ, για να κάνουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι και να το κερδίσουμε που το θέλαμε πολύ.

Δεν είναι εύκολη η θέση μου όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάστασης. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κανείς. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να διαχειριστούν αυτό το πράγμα. Κανείς δεν μπορεί να είναι έτοιμος να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση. Έδειξαν ότι είναι πολύ μεγάλοι επαγγελματίες. Έδειξαν την ψυχή που μπορεί να βγάλουν μέσα στο γήπεδο. Αυτό το παιχνίδι είναι μία ευκαιρία μία τέτοια ημέρα να μην ξεχαστεί ποτέ. Όσο αυτά τα παιδιά είναι στην Εθνική ήθελαν να δείξουν ότι, όσο θα βρίσκονται στην ομάδα, ο Τζορτζ δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το μόνο που μπορεί να εύχεται κανείς είναι να μη συμβεί ποτέ ξανά.

Ήταν πολύ απαιτητικό παιχνίδι το σημερινό και αυτές οι δύο ημέρες που έχουμε μπροστά μας θα πρέπει να διαχειριστούμε την ένταση που είχαμε αυτές τις ημέρες. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε και με τη βοήθεια της έδρας μας. Ο κόσμος που ήρθε στο Γουέμπλεϊ μας βοήθησε πολύ και θέλουμε στήριξη για να ανταποκριθούμε και στο παιχνίδι με την Ιρλανδία. Είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μου. Για όλους μας είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα μας».