Μία εβδομάδα μετά την πρώτη γκέλα με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό ήρθε και η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό, με το 2-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, περιμένοντας και το Καλλιθέα – ΑΕΚ την Κυριακή (22/9).

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους «κίτρινους» και χειρότερο για τους «ερυθρόλευκους» αφού μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Ντιαντί έκανε το γύρισμα για τον Μανού Γκαρθία που πλάσαρε τον Τζολάκη για το 1-0.

Από νωρίς, επομένως, βρέθηκε πίσω η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, η οποία προσπάθησε να ανεβάσει στροφές στη συνέχεια και να πιέσει, έχοντας ευκαιρία στο 19′ με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, την οποία μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κουέστα, μετά την ωραία μπαλιά του Έσε. Ήταν μια φάση που θα μπορούσε θεωρητικά να ξυπνήσει τον Ολυμπιακό αλλά δεν έγινε έτσι…

Αντιθέτως, στο 31′ το λάθος του Ντόη θα μπορούσε να φέρει το δεύτερο γκολ του Άρη αλλά το πλασέ του Μόντσου εντός περιοχής κόντραρε στον Ορτέγκα, για να έρθει τελικά το 2-0 ένα 10λεπτό μετά… Στο 41′ ο Γκαρθία έκανε το γύρισμα και ο Μόρον βρήκε δίχτυα από κοντά βάζοντας βάσεις νίκης για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και έκαναν δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, με τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα να περνάνε στο ματς, δεν άλλαξε όμως κάτι στην απόδοση της ομάδας, η οποία ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στη δημιουργία.

Στο 65′, μάλιστα, οι «κίτρινοι» άγγιξαν και το τρίτο γκολ με το τσίμπημα του Μορόν προ του Τζολάκη στο τετ α τετ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε τις αλλαγές βάζοντας τον Γιάρεμτσουκ αντί του Τσικίνιο στο 69′ και στο επόμενο λεπτό από σουτ του Ουκρανού φορ που κόντραρε στον Βέλεθ ο Ελ Κααμπί ήταν έτοιμος να εκτελέσει αλλά ο Μπράμπετς τον πρόλαβε.

Στο 84′ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν και πάλι κοντά στο 3ο γκολ αλλά ο Μορόν αντί να πασάρει σε συμπαίκτη του πήγε να τελειώσει μόνος τη φάση και νικήθηκε από τον Τζολάκη στο τετ α τετ, γεγονός πάντως που μάλλον δεν στενοχώρησε κανέναν στις τάξεις του Άρη αφού η νίκη ήρθε. Έστω με… 2-1, αφού στο 96′ ο Ελ Κααμπί, μετά την ασίστ του Ροντινέι, μείωσε για τον Ολυμπιακό αλλά ως εκεί…

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κούεστα, Μάγιο, Βέλεθ, Μπράμπετς, Φρίντεκ, Σιφουέντες (93′ Ζουλ), Μόντσου, Ντιαντί (76′ Σαβέριο), Γκαρθία (76′ Νταρίντα), Σίστο, Μορόν (86′ Σαμόρα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη (77′ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Γκαρθία (46′ Γουίλιαν), Ζέλσον (77′ Κοστίνια), Τσικίνιο (69′ Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (46′ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.