Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανέβει μόνος στην κορυφή της Stoiximan Super League αλλά έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο φετινό ντέρμπι, με αποτέλεσμα να είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς, όσους θα έχει και η ΑΕΚ αν νικήσει τη Δευτέρα (16/9) τον Βόλο στην OPAP Arena.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι δείχνοντας διάθεση να πρεσάρουν ψηλά, οι «ασπρόμαυροι» όμως ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία και ήταν και μεγάλη, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά, με διπλή προσπάθεια, το σουτ του Σβαμπ μετά το γύρισμα του Μπάμπα από αριστερά στο 11′.

Ήταν μια φάση που έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι έγιναν επικίνδυνοι και στο 16′, αυτή τη φορά με το σουτ του Σβαμπ εντός περιοχής που κόντραρε στον Μαξίμοβιτς και βγήκε κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά, στο 24′, ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια να απειλήσει μετά τη σέντρα του Σβαμπ αλλά δεν βρήκε στόχο, με το 0-0 να παραμένει.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά ήταν πιο πειστική από αυτή του Ντιέγκο Αλόνσο και πίεζε για το γκολ, έχοντας κατοχή μπάλας 58% -42% στο πρώτο 30λεπτο. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους φιλοξενούμενους, στο 45′, με τον Ιωαννίδη να τα κάνει όλα σωστά και να δίνει στον Πελίστρι που ήταν σε θέση για γκολ αλλά σούταρε ψηλά άουτ…

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στο 49′, ο Σβαμπ ήταν άστοχος με κεφαλιά μετά το φάουλ του Τάισον και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο επιθετικός, να προσπαθεί περισσότερο αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει σοβαρά, με τον Λουτσέσκου να προχωράει σε αλλαγή επιθετικού στο 67′: Έξω ο Τσάλοφ, μέσα ο Σαμάτα.

Αμέσως μετά, στο 68′, ο Παναθηναϊκός έγινε επικίνδυνος με τον Τετέ αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε το σουτ από πλάγια εντός περιοχής και στο επόμενο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» είχαν ευκαιρία στην αντεπίθεση με τον Σβαμπ αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε με υπερένταση και κράτησε το 0-0.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, αφού στο 93′ ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Ιωαννίδη στην κίνηση μετά τη σέντρα του Αράο, στη μεγάλη ευκαιρία των «πράσινων» για να φύγουν με τη νίκη από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76′ Καμαρά), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (76′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς (89′ Σορετίρε), Τσάλοφ (67′ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (78′ Τζούριτσιτς), Τετέ (78′ Ουνάι), Πελίστρι (78′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.