Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, η Λήδα Μανθοπούλου τόνισε ότι το τρέξιμο αποτελεί τρόπο ζωής για εκείνην από όταν θυμάται τον εαυτό της.

Ειδικότερα, η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, μιλώντας στο «Στούντιο 4», σημείωσε πως «για μένα το τρέξιμο είναι τρόπος ζωής, αυτό που κάνω από όταν ήμουν επτά χρονών. Βέβαια, μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου ουσιαστικά. Και πάλι καλά το λατρεύω και το συνεχίζω, γιατί για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνεις κάτι που το αγαπάς γιατί το κάνεις με την καρδιά σου και δεν σε κουράζει κιόλας».

«Μέχρι πέρσι έτρεχα με τους αρτιμελείς και συνεχίζω ταυτόχρονα με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επειδή δεν έχω κάποια εμφανή αναπηρία, πιστεύω ότι είναι καλό να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας ότι ακόμα και σε εμάς που δεν μας φαίνεται τι έχουμε, δεν σημαίνει ότι δεν επηρεαζόμαστε και εμείς. Με βλέπουν έξω και σκέφτονται τι έχω, ας πούμε» είπε η νεαρή αθλήτρια.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμπώ στον αθλητισμό αλλά πολλοί γύρισαν και μου είπαν “έχεις κάνει τόσες θυσίες, μήπως να το αφήσεις; Έχεις κουραστεί”. Γυρνάω όμως και τους λέω “τι θυσίες έχω κάνει;” και πάρα πολλοί με κοίταξαν σαν χάνοι. Δεν ήξεραν δηλαδή τι να μου πουν» πρόσθεσε η Λήδα Μανθοπούλου.

Η μαμά μου και ο πατέρας μου πάντα ήθελαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό

«Είναι απίστευτη η στήριξη της οικογένειάς μου. Έμενα για τέσσερα χρόνια στη Ρουμανία μαζί με τη μητέρα μου και τον αδερφό μου, και με στήριξαν πολύ. Τους είπα ότι ήθελα να αγωνιστώ για τη χώρα μου, να είμαι ενεργή στο αθλητικό κομμάτι στην Ελλάδα. Με έφερε πίσω ο παππούς μου, μόλις άνοιξαν τα σύνορα με τον Covid και έγιναν τόσο όμορφα πράγματα από τότε. Είναι πολύ υποστηρικτικοί από την πρώτη μέρα. Η μαμά μου και ο πατέρας μου πάντα ήθελαν να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, για να είμαι υγιής, αλλά ήμασταν και δραστήρια παιδιά με τον αδερφό μου», κατέληξε η Λήδα Μανθοπούλου στη ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ.