Ο Αμερικανός οδηγός της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ, βίωσε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στο FP3 του Grand Prix Ολλανδίας, όταν το μονοθέσιό του συνετρίβη στις προστατευτικές μπαριέρες, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Η μέρα ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Williams Racing στο Ζάντβορτ. Ο Σάρτζεντ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην έξοδο της στροφής 4, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μεγάλη ταχύτητα στις προστατευτικές μπαριέρες, καταστρέφοντας την FW46.

Το ατύχημα συνέβη ενώ ο Σάρτζεντ βρισκόταν σε χρονομετρημένη προσπάθεια στην υγρή πίστα του Ζάντβορτ. Καθώς έβγαινε από τη στροφή 3, πάτησε σε ένα κερμπ που ήταν καλυμμένο με νερά, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να γλιστρήσει και να πατήσει στο γρασίδι, οδηγώντας στην απώλεια ελέγχου από τον οδηγό.

Το μονοθέσιο τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες, ενώ οι βοηθοί της πίστας έφτασαν καθυστερημένα στο σημείο όπου είχε σταματήσει ο Σάρτζεντ. Ευτυχώς, ο οδηγός της Williams κατάφερε να βγει αλώβητος από την κατεστραμμένη FW46. Οι μηχανικοί της ομάδας έχουν μπροστά τους σημαντικό έργο για να αποκαταστήσουν το μονοθέσιο, και η συμμετοχή του στις κατατακτήριες δοκιμές αργότερα μέσα στην ημέρα παραμένει αμφίβολη.