Το Μαρόκο είναι μία από τις χώρες που θα συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ 2030 και βάζει μπρος για την κατασκευή του μεγαλύτερου γηπέδου του κόσμου με στόχο να… κλέψει τον τελικό από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου θέλει η FIFA να διεξαχθεί.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, υπό την έννοια πως θα γίνουν αγώνες σε… έξι χώρες. Συγκεκριμένα, τα πρώτα τρία παιχνίδια θα γίνουν σε Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη επειδή θα συμπληρωθεί ένας αιώνας από το πρώτο Μουντιάλ, το οποίο είχε διεξαχθεί στην Ουρουγουάη.

Από εκεί και πέρα, όμως, η διοργάνωση θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο, οι οποίες είναι οι τρεις χώρες που πήραν το χρίσμα από τη FIFA. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία θέλει ο τελικός να διεξαχθεί στο ανακαινισμένο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, οι Μαροκινοί όμως θέλουν να τον «κλέψουν» και βάζουν μπρος το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους.

Όπως, λοιπόν, ανακοινώθηκε, ετοιμάζονται να χτίσουν στην Καζαμπλάνκα το «Stade Hassan II», ένα επιβλητικό γήπεδο χωρητικότητας 115.000 θέσεων, θα είναι δηλαδή το μεγαλύτερο του κόσμου, με στόχο να πείσουν τη FIFA ώστε να τους δώσει τη διοργάνωση του τελικού.

Οι πρώτες φωτογραφίες, μάλιστα, από το σχέδιο του γηπέδου έχουν κυκλοφορήσει και αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακές.