Ο Στέφανος Τσιτσιπας μετα την ήττα του από τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι με 2-0 (6-4, 6-4) στην πρεμιέρα του στον 2ο γύρο του Μόντρεαλ και τον αποκλεισμό του από το καναδέζικο τουρνουά τένις, μίλησε για την φραστική επίθεση που έκανε στον πατέρα του Απόστολο και σήμείωσε πως «δεν είναι πολύ έξυπνος στο να χειρίζεται καταστάσεις».

«Αισθάνθηκα ότι η μπάλα μου ήταν νεκρή. Δεν ήταν αρκετά βαριά όταν πίεζα με το forehand. Τις τελευταίες τέσσερις – πέντε μέρες, παραπονιέμαι γι’ αυτόν τον λόγο στον προπονητή μου. Αυτός ήταν ο λόγος που τσακώθηκα μαζί του, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Για εμένα, ένας αγώνας ATP Masters 1000 είναι σημαντικός. Χρειάζομαι και αξίζω έναν προπονητή που ακούει τα σχόλιά μουΟ πατέρας μου δεν είναι πολύ έξυπνος ή καλός στον χειρισμό τέτοιου είδους καταστάσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί του. Δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή θα σκεφτόμουν κάποιες αλλαγές. Το σημαντικότερο για έναν παίκτη είναι να έχει άμεσο και καλό feedback από έναν προπονητή» σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους δημοσιογράφους μετά τον αποκλεισμό του.

«Ο προπονητής δεν είναι αυτός που κρατά τη ρακέτα, αλλά ο παίκτης που προσπαθεί να εκτελέσει ένα πλάνο. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, που πρέπει να είναι αμοιβαία για να μπορέσω να εξελίξω τον τρόπο παιχνιδιού μου» πρόσθεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Αν δεν φύγεις από το στάδιο δεν παίζω»

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ κι ενώ έχανε 4-1 από τον Ιάπωνα αντίπαλό του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φανερά εκνευρισμένος γύρισε προς το μέρος του πατέρα του και άρχισε να τον βρίζει.

«Άντε γαμ…σου, να πας να γ…θεις!», φώναζε εκνευρισμένος προς τον πατέρα του και στη συνέχεια του είπε: «Να φύγεις από το στάδιο τώρα! Αν δεν φύγεις από το στάδιο δεν παίζω! Βγες έξω από το στάδιο αυτή τη στιγμή!». Τελικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς έφυγε, με την κάμερα να τον εντοπίζει αργότερα ψηλά στην κερκίδα, λίγο πριν το τέλος του πρώτου σετ στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με 6-4.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος τενίστας τα βάζει με τους γονείς του καθώς στο παρελθόν έχει μαλώσει εν ώρα αγώνα και με τη μητέρα του, αλλά και με τον πατέρα του.