Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-1 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ, με γκολ του Μπέργκχαους στο 28′, στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ ενόψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Το ματς άρχισε με τους Ολλανδούς να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 3′, με τον Άκπομ, που πάτησε περιοχή από αριστερά, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντραγκόφσκι. Οι «πράσινοι», από την άλλη πλευρά, έψαχναν τα πατήματά τους, αλλά δεν έδειχναν να τα βρίσκουν. Παρ’ όλα αυτά, στο 12′ είχαν την πρώτη προσπάθειά τους με το σουτ του Μλαντένοβιτς εντός περιοχής, που απέκρουσε με το πόδι ο Πασβίερ.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ανεβαίνει στα επόμενα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, σε αντίθεση με τον Άγιαξ που όχι μόνο απείλησε, αλλά έκανε και τη ζημιά: Στο 28′ οι φιλοξενούμενοι συνεργάστηκαν ωραία και ο Μπέργκχαους, με σουτ εντός περιοχής, βρήκε δίχτυα για το 0-1.

Λίγα λεπτά μετά, στο 32′, ο ίδιος παίκτης σούταρε ξανά εντός περιοχής, αλλά αυτή τη φορά ήταν άστοχος, ενώ η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και έψαξε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Μια ισοφάριση που θα μπορούσε να έρθει στο 44′ με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπακασέτα, αλλά ο Πασβίερ απέκρουσε, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στην επίθεση και στην επίθεση παρέμειναν και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας γκολ στο 53′ με τον Μαντσίνι σε τετ α τετ μετά την κάθετη του Μπακασέτα. Ο βοηθός, ωστόσο, σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR τον επιβεβαίωσε.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-1, με την ελληνική ομάδα να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 61′ με το πλασέ του Γερεμέγεφ μετά τη νέα κάθετη του Μπακασέτα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ντιέγκο Αλόνσο άρχισε, κάπου εκεί, τις αλλαγές, βάζοντας και τον Ιωαννίδη, που αποθεώθηκε, και το «τριφύλλι» συνέχισε τις προσπάθειες για γκολ.

Στο 78′ ο Τζούριτσιτς είδε τη μπάλα να στρώνεται και σούταρε, αλλά ο Πασβίερ απέκρουσε μετά την κόντρα στον Σούταλο, με το 0-1 να παραμένει ως το τέλος του παιχνιδιού. Δύσκολα τα πράγματα, επομένως, για τον Παναθηναϊκό, που θα πρέπει να κάνει μεγάλη ανατροπή στο Άμστερνταμ, αν δεν θέλει να… υποβιβαστεί στα προκριματικά του Europa Conference League.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63′ Μπάλντοκ), Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (76′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (87′ Λημνιός), Μαντσίνι (64′ Τετέ), Γερεμέγεφ (63′ Ιωαννίδης).

Άγιαξ: Πασβίερ, Ρενς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (67′ Φαν Ντε Μπόμεν), Τέιλορ (82′ Μπρόμπεϊ), Μπέργκχαους (57′ Γκάαεϊ), Φορμπς (57′ Χοντς), Άκπομ (67′ Τραορέ).