Οι Legends 2004, η Εθνική Ελλάδας δηλαδή που κατέκτησε το Euro 2004, ηττήθηκαν με 1-2 από τους UEFA All Stars σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Γερμανία με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το έπος της Πορτογαλίας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει την παραμικρή σημασία.

Τα χρόνια έχουν περάσει για όλους, παρ’ όλα αυτά η τέχνη δεν ξεχνιέται και όταν το παιχνίδι γίνεται προς τιμήν ενός τόσου σπουδαίου γεγονότος όπως η κατάκτηση του Euro 2004, όλοι ξανανιώνουν. Κάτι που φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Έσεν, της γενέτειρας του Ότο Ρεχάγκελ, όπου η Εθνική ομάδα του 2004 τα πήγε καλά. Το τελικό αποτέλεσμα, βέβαια, δεν ήταν καλό, αφού ήρθε η ήττα, σημασία όμως δεν είχε το να νικούσε σήμερα η Ελλάδα. Το σημαντικό ήταν να νικήσει στον τελικό της Λισαβόνας το 2004, όπως και έκανε.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 14′ ο Κατσουράνης με εκπληκτικό τρόπο, μετά τη σέντρα από δεξιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Αμέσως μετά όμως, στο 15′, όλα έγιναν κανονικά, με τον Καραγκούνη να βγάζει τετ α τετ τον Γιαννακόπουλο που πλάσαρε σωστά για το 1-0. Ένα γκολ που… έδωσε κι άλλες δυνάμεις στους παίκτες του Ρεχάγκελ, με τον Χαριστέα να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 25′ για το 2-0 αφού βρέθηκε απέναντι από τον Τζέιμς αλλά δεν τα κατάφερε. Κανένα πρόβλημα όμως… Αρκεί που το έβαλε το γκολ στον τελικό του 2004.

Στη συνέχεια πάντως, όπως είναι και λογικό λόγω της ποιότητάς τους, παρά τις ηλικίες τους, άρχισαν να ανεβαίνουν οι UEFA All Stars, οι οποίοι πλησίασαν στην ισοφάριση με Φίγκο, Ζέεντορφ και Κλάιφερτ αλλά ο Νικοπολίδης θυμήθηκε τα νιάτα του και είπε σε όλους «όχι».

Όπως και να έχει, το πρώτο μέρος (διάρκεια 40 λεπτά το κάθε ημίχρονο) ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0, νωρίς στο δεύτερο όμως και συγκεκριμένα στο 51′ ήρθε το 1-1 με την προβολή του Φίγκο. Ένα γκολ που ο Πορτογάλος ήθελε πολύ, όπως έδειχνε με τις αντιδράσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χωνέψει την ήττα του 2004.

Ο Καραγκούνης πήγε στα επόμενα λεπτά να βάλει γκολάρα από τα 30 μέτρα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ο Ρεχάγκελ έκανε αλλαγές και τελικά το 71′ ο Λουίς Γκαρσία με ωραίο σουτ έκανε το 1-2 για τους UEFA All Stars, οι οποίοι πήραν και τη νίκη.

Τα ρόστερ των δύο ομάδων

Legends 2004: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Νίκος Νταμπίζας, Τραϊανός Δέλλας, Τάκης Φύσσας, Γιάννης Γκούμας, Μιχάλης Καψής, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Λάκης, Γιώργος Γεωργιάδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Άγγελςο Χαριστέας, Ντέμης Νικολαΐδης, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

UEFA All Stars: Ντέιβιντ Τζέιμς, Γενς Λέμαν, Μπακαρί Σανιά, Ρίο Φέρντιναντ, Γουίλιαμ Γκαλάς, Κλοντ Μακελελέ, Γκαΐθκα Μεντιέτα, Λουίς Φίγκο, Σολ Κάμπελ, Μαρσέλ Ντεσαγί, Πέδρο Παουλέτα, Κλάρενς Ζέεντορφ, Ρόμπι Κιν, Κριστιάν Καρεμπέ, Φερνάντο Γιορέντε, Μίκαελ Σιλβέστρ, Μάρκο Ματεράτσι, Μίκαελ Εσιέν, Λουίς Γκαρθία, Πάτρικ Κλάιφερτ.