Mε δύο ματς αρχίζει σήμερα η φάση των 16» στο Euro 2024.
Στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, η Ελβετία θα αντιμετωπίσει (19:00 ΕΡΤ1) την Ιταλία και ο νικητής θα παίξει με την Αγγλία ή τη Σλοβακία.

Η Ελβετία είχε προκριθεί επί της ουσίας στους «16» πριν καν αντιμετωπίσει τη Γερμανία στο τελευταίο ματς του ομίλου, απέναντι στην οποία ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Το τελικό 1-1 της στέρησε την πρωτιά στο γκρουπ, ωστόσο την κράτησε αήττητη ενώ ο εκλέκτορας Μουράτ Γιακίν δεν έκρυψε ότι περιμένει πολύ καλύτερη πορεία στη συνέχεια.

Τιμωρημένος θα είναι ο Βίντμερ και αμφίβολος ο Τσούμπερ.

Η Ιταλία προκρίθηκε στο 98′ του ματς με την Κροατία με το ασύλληπτο τελείωμα του Τζακάνι (1-1). Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του, τονίζοντας ότι για να φτάσει μέχρι τέλους η Εθνική, ζητούνται πολλά περισσότερα.

Στη δεύτερη αναμέτρηση, η οικοδέσποινα Γερμανία φιλοξενεί (22:00 ΕΡΤ1) τη Δανία στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ του Ντόρτμουντ. Οι παίκτες του Τζούλιαν Νάγκελσμαν πέρασαν από την κορυφή του 1ου Ομίλου στα νοκ άουτ, ενώ οι Σκανδιναβοί κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον άκρως ενδιαφέροντα 3ο όμιλο.

Ο τεχνικός της Γερμανίας παρέταξε την ίδια αρχική ενδεκάδα και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, αλλά κόντρα στη Δανία θα αναγκαστεί σε τουλάχιστον μία αλλαγή, καθώς ο Τζόναθαν Ταχ, έχει δύο κίτρινες και πρέπει να εκτίσει ποινή.

Επιπλέον, ο «διόσκουρός» του Αντόνιο Ρούντιγκερ, αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηριαίο και δεν προπονήθηκε με την ομάδα στις αρχές της εβδομάδας, αν και εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να ηγηθεί της άμυνας της Μάνσαφτ – πιθανότατα μαζί με τον Νίκο Σλότερμπεκ.

Ο προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ πρέπει να βρει λύση με την απουσία -λόγω τιμωρίας- του μέσου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας Μόρτεν Χιούλμαντ. Ωστόσο, έχει επιλογές για να τον αντικαταστήσει, καθώς το δίδυμο της Μπρέντφορντ, Κρίστιαν Νόργκααρντ και Ματίας Γιένσεν αποτελούν ικανές εναλλακτικές, όπως και ο Τόμας Ντιλέινι, ο οποίος ανάρρωσε από ίωση, παίζοντας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τη Σερβία.

Τέλος αμφίβολος είναι ο Γιόνας Βιντ.